Αυξημένη σε σχέση με τους τελευταίους μήνες του 2021 ήταν η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στο νομό Καρδίτσας, ειδικά από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά.

Οι παράμετροι που συντέλεσαν σε αυτό ήταν αφενός η πτώση της θερμοκρασίας που υποχρέωσε πολλά νοικοκυριά να προμηθευτούν επιπλέον ποσότητες και αφετέρου η πίστωση του επιδόματος θέρμανσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων και η δυνατότητα που απέκτησαν να προβούν στην αγορά του.

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ο εκπρόσωπος των πρατηριούχων καυσίμων κ. Μαργαρίτης, διευκρίνισε πως η αύξηση της ζήτησης είναι απόρροια περισσότερο της αύξησης του αριθμού των παραγγελιών και λιγότερο των ποσοτήτων που μπαίνουν στις δεξαμενές, οι οποίες σπάνια φουλάρουν.

Το σύνηθες είναι να παραγγέλνονται 400 με 500 λίτρα σαν "ταβάνι" στις ποσότητες που προμηθεύονται τα νοικοκυριά.

Εν τω μεταξύ την δεδομένη στιγμή η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στην ανώτερη τιμή της για φέτος, αφού αυτή την στιγμή κινείται στα 1,24 ευρώ το λίτρο. Ξεκίνησε, μας λέει ο κ. Μαργαρίτης στο 1,15 ευρώ, υπήρξε μία περίοδο μικρής μείωσης, αλλά πλέον έχει φθάσει πάνω από το 1,20 και αυτό αποτελεί στοιχείο προβληματισμού για τους καταναλωτές.

karditstaLive.Net