Θετικά αποφάνθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, με κατά πλειοψηφία απόφαση, στο αίτημα της Ένωσης Αποστράτων, για παραχώρηση χώρου σε κεντρική πλατεία, προκειμένου να ανεγερθεί μνημείο πεσόντων αστυνομικών.

Όπως ανέφερε ο εισηγητής αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μάττας θα παραχωρηθούν γι αυτό το σκοπό 2 περίπου τετραγωνικά στην πλατεία Ακαδημίας.

Αρνητικά απέναντι σε αυτή την προοπτική στάθηκε ο κ. Πασσιάς λέγοντας ότι δεν θυμάται να έχει πέσει στο καθήκον αστυνομικός στην Καρδίτσα και χωρίς να έχει τίποτα απέναντι στην συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα υπάρχουν άλλες που καθημερινά χάνονται ζωές εν ώρα καθήκοντος, αναφέροντας μεταξύ αυτών και τους γιατρούς.

Επίσης ο κ. Γάζος υποστήριξε ότι κάθε κλάδος θα μπορούσε να ζητήσει κάτι ανάλογο και μπαίνει θέμα ίσης αντιμετώπισης και προσέθεσε στους λόγους διαφωνίας το ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί ούτε το είδος του μνημείου, ούτε η αισθητική του.

Ο κ. Σβερώνης από την πλευρά του υπεραμύνθηκε του να δοθεί χώρος λέγοντας πως αρκετές πόλεις έχουν μνημεία, πως στην ουσία πρόκειται για την τοποθέτηση μιας πλακέτας και πως πολλοί αστυνομικοί από την Καρδίτσα έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπηρετώντας σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επίσης ο κ. Μάττας τόνισε ότι δεν υπήρξε άλλη επαγγελματική ομάδα ή σύλλογος που να κατέθεσε ανάλογο αίτημα για να μπει θέμα άνισης μεταχείρισης.

Π.Κ., karditsaLive.Net