Στα επίπεδα των προηγούμενων μηνών κινούνται οι τιμές του κρέατος στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που έχουν πάρει την "ανηφόρα".

Όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος των επαγγελματιών του κλάδου κ. Μπέσιος, δεν υπάρχουν αυξήσεις σε κανένα είδος κρέατος και ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να αγοράσει στις τιμές που γνωρίζει και ψωνίζει.

Χαρακτηριστικά μας ανέφερε πως το κατσίκι είναι στα 9 ευρώ το κιλό, το αρνί γάλακτος από 8 έως 9 ευρώ το κιλό, το μοσχάρι στα 10,5 ευρώ το κιλό, το ψαχνό χοιρινό στα 6 ευρώ το κιλό και από κει και πέρα υπάρχουν μικρές αυξομειώσεις σε μπριζόλες, πανσέτες και τα άλλα τμήματα του ζώου.

Γενικότερα η αγορά του κρέατος στην Καρδίτσα τουλάχιστον παρουσιάζεται σταθερή και αυτό δεν αλλάζει ούτε λόγω της Τσικνοπέμπτης που είναι μία μέρα όπου παραδοσιακά αυξάνεται η ζήτηση κρέατος.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Μπέσιο, παρότι βρισκόμαστε μόλις δύο ημέρες πριν από την γιορτή του κρέατος δεν έχει παρατηρηθεί ακόμα αύξηση της κίνησης. Ο πρόεδρος των κρεοπωλών υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο ότι ο κόσμος δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει, ενώ και ο καιρός είναι ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο. Κατέληξε τονίζοντας πως λογικά τις δύο τελευταίες ημέρες θα υπάρξουν μαζικές παραγγελίες απ' όσους αποφασίσουν να τιμήσουν το έθιμο.

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε ότι πρόβλημα  επάρκειας δεν υπάρχει και τα κρεοπωλεία είναι έτοιμα να καλύψουν την ζήτηση. 

karditsaLive.Net