Χαμηλός και αυτή τη φορά, σε μονοψήφιο νούμερο, παραμένει ο αριθμός των νοσηλευόμενων προσώπων από covid 19 στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου, μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη καταγραφή του KarditsaLive.Net, από τις ειδικές κλίνες που έχουν διατεθεί για την πανδημία, είναι κατειλημμένες επτά. Αριθμός σαφώς μικρότερος των δώδεκα που είχαμε στις 24 του μήνα.

Γενικότερα, πάντως, ο Αύγουστος, παρά τα διψήφια καθημερινά κρούσματα, δεν έδωσε και ανάλογο αριθμό νοσηλειών και δεν προκάλεσε πίεση στο νοσοκομείο.

Αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ανησυχητικό είναι ότι χρειάζονται νοσηλεία όλο και νεότερα άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηλικιακή γκάμα των επτά νοσηλευόμενων ατόμων ξεκινά από 25 ετών και φθάνει τα 85.

Θυμίζουμε ότι πλέον στο νοσοκομείο Καρδίτσας δεν λειτουργεί ΜΕΘ covid, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι χρειάστηκε να μεταφερθεί ασθενής σε γειτονικό νομό, τουλάχιστον το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Η πορεία των εμβολιασμών

Στο κομμάτι των εμβολιασμών καταγράφηκε στο νομό μας μέχρι τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, η χορήγηση 113.256 δόσεων εμβολίου. Από αυτές 56.291 αφορούν σύνολο ολοκληρωμένων εμβολιασμών και  οι 59.277, τουλάχιστον μια δόση.

Ο ρυθμός τους, όμως, παραμένει χαμηλός και αυτή την εβδομάδα. Από 24 έως 30/8 πραγματοποιήθηκαν 1378 εμβολιασμοί και χθες 263. Το προηγούμενο επταήμερο(16 έως 23/8) είχαμε 1454 εμβολιασμούς, οπότε έχουμε μία εβδομαδιαία μείωση κατά 76 «τσιμπήματα».

Π.Κ. karditsaLive.Net