Χθες, 18 Μαΐου, ήταν η τελευταία ημέρα που έγιναν εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στο νοσοκομείο Καρδίτσας, το μόνο εμβολιαστικό κέντρο του νομού που είχε εμβολιαστική γραμμή για το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net όλα τα εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας κατευθύνονται πλέον προς τα νησιά, για να στηριχθεί το πρόγραμμα «γαλάζια ελευθερία». Το οποίο, ως γνωστόν,  στοχεύει στον εμβολιασμό των κατοίκων τους, για την τουριστική περίοδο που ήδη ξεκίνησε και αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες.

Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το σκεύασμα της Johnson & Johnson δεν θα χρησιμοποιείται στο νοσοκομείο Καρδίτσας, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για τα νησιά και θα δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψει στην ενδοχώρα.

Μέχρι εκείνη την στιγμή, για την οποία δεν υπάρχει ακόμα ακριβής χρονικός προσδιορισμός, και οι 6 εμβολιαστικές γραμμές του νοσοκομείου θα χρησιμοποιούν το εμβόλιο της Pfizer. Υπολογίζεται ότι σε καθημερινή βάση θα γίνονται από αυτές 400 εμβολιασμοί κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα κλεισμένα ραντεβού.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στον αριθμό των ατόμων που θα εμβολιάζονται καθημερινά και συνεπώς και στον εμβολιαστικό ρυθμό που έχει αποκτήσει ο νομός.

Π.Κ. karditsaLive.Net