Με εντατικούς ρυθμούς διεξάγεται η ανανέωση αδειών από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας, ενόψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου.

Μετά από μία χρονιά με πολλές αμφιταλαντεύσεις και απαγορεύσεις που, ουσιαστικά, δεν είχαμε κυνηγετική περίοδο, παρότι χιλιάδες κυνηγοί είχαν σπεύσει να ανανεώσουν τις άδειες τους και είχαν πληρώσει τα σχετικά παράβολα, πάμε σε μία επανεκκίνηση που περιμένει με προσμονή ο κυνηγετικός κόσμος.

Στα γραφεία του Συλλόγου στην Καρδίτσα, την Δευτέρα 16 Αυγούστου υπήρχε έντονη κινητικότητα και κάποια στιγμή δημιουργήθηκαν και ουρές από μέλη που έσπευσαν να διασφαλίσουν ότι θα έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και θα είναι έτοιμα στην έναρξη της περιόδου.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε το KarditsaLive.Net από τον Κυνηγετικό Σύλλογο η προσέλευση είναι καθημερινά αυξανόμενη και θεωρείται δεδομένο ότι θα ξεπεραστεί ο αριθμός των αδειών που ανανεώθηκαν ή εκδόθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι. Οι οποίες ήταν συνολικά 1.632 σε ολόκληρη την σεζόν.

Σε αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι για τις συγκεκριμένες άδειες (όσες δηλαδή ήταν εν ισχύ πέρυσι αλλά οι κάτοχοί τους δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν λόγω των απαγορεύσεων) η τιμή είναι χαμηλότερη καθώς δεν θα πληρωθεί εκ νέου φόρος.

Πιο αναλυτικά είτε μιλάμε για τοπικές, είτε για περιφερειακές, είτε για γενικές, η τιμή είναι 96,5 ευρώ. Για να γίνει κατανοητή η διαφορά όσοι δεν είχαν ενεργή άδεια πέρυσι και θα ανανεώσουν ή θα βγάλουν για πρώτη φορά φέτος θα πληρώσουν για τοπική άδεια 124,5 ευρώ, για περιφερειακή 144,5 ευρώ και για γενική 174,5 ευρώ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης αδειών δεν σταματά αλλά συνεχίζεται καθ' όλη την κυνηγετική περίοδο.

Π.Κ. karditsaLive. Net