Αγοράστηκαν, ήρθαν, τοποθετήθηκαν, χρησιμοποιούνται για το «Μαγεμένο Δάσος» και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποκτήσουν μια μόνιμη θέση στο Παυσίλυπο.

Ο λόγος για ξύλινα σπιτάκια που φέτος επιλέχθηκε να μην ενοικιαστούν, αλλά με την συμβολή Δήμου και Επιμελητηρίου να αγοραστούν και να αποτελέσουν μόνιμο περιουσιακό στοιχείο της Καρδίτσας.

Η κατοχή τους γεννά πλέον και δεύτερες σκέψεις αξιοποίησης και όπως μας επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να μείνουν στο Παυσίλυπο και μετά το τέλος των γιορτών.

Αυτές οι προϋποθέσεις είναι η εκπόνηση ενός σχεδίου χρήσης τους σε όλες τις εορταστικές περιόδους του χρόνου, με την ύπαρξη ανάλογων εκδηλώσεων που θα τα βάλουν στο πλάνο και θα μετατρέψουν, ουσιαστικά, το Παυσίλυπο σε ένα μόνιμο εορταστικό θεματικό πάρκο.

Αναφερόμαστε σε εκδηλώσεις τις Απόκριες, το Πάσχα, πιθανόν κάποιες το καλοκαίρι ή ακόμα και διάφορες θεματικές που δεν συνδέονται απαραίτητα με εορταστική περίοδο.

Η λογική πάνω στην οποία κινούνται στο Δήμο είναι να αναδειχθεί ως ένα επίκεντρο εκδηλώσεων το Παυσίλυπο που ούτως ή άλλως είναι σημείο αναφοράς για την Καρδίτσα, με δεδομένο ότι και ενδείκνυται για κάτι τέτοιο και τα ξύλινα σπιτάκια δένουν με το περιβάλλον.

Όλα αυτά προς το παρόν είναι «ασκήσεις επί χάρτου» καθώς η βαρύτητα έχει δοθεί στο «Μαγεμένο Δάσος», αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου αποτελούν τα σπιτάκια. Με το τέλος όμως των γιορτών θα γίνουν προτάσεις και θα ληφθούν και αποφάσεις καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί αν θα μείνουν στο Παυσίλυπο ή θα αποθηκευθούν κάπου αλλού οι οικίσκοι. Και διευκρινίζουμε ότι μιλάμε μόνο για τα ξύλινα σπιτάκια και όχι για οποιαδήποτε άλλη κατασκευή.

karditsalive.net (Π.Κ.)