Σημαντικός ήταν ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων COVID-19 που κατεγράφη μέσω των rapid test, sστον παλαιό οικισμό Ρομά στους Σοφάδες, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα ελήφθησαν δείγματα από 191 κατοίκους του οικισμού και από αυτά ήταν θετικά τα 28. Αυτό σε ποσοστό θετικότητας μεταφράζεται σε 14,7% που είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Από τα 28 θετικά δείγματα τα 12 αφορούσαν άνδρες και τα 16 γυναίκες

Ήταν η δεύτερη φορά που διενεργήθηκαν rapid test στον οικισμό μέσα σε λίγες ημέρες με την προηγουμένη να είναι το περασμένο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, όταν και στα 176 δείγματα είχαμε 22 θετικά.

Αύριο Κυριακή, ανάλογη δράση με rapid test θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Φίλιας όπου μπορούν ελεγχθούν δημότες και των  κοινοτήτων Δασοχωρίου, Μελισσοχωρίου, Αμπέλου, Αγίας Παρασκευής, Μαυραχάδων, Καππαδοκικού, Κέδρου, Λουτρού, Θραψιμίου, Λεονταρίου, Ανάβρας, Γραμματικού, Αχλαδιάς, Ασημοχωρίου αλλά και όποιος  κάτοικος άλλης περιοχής επιθυμεί. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σοφάδων για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, την οποία συντονίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. κ. Θώμη Καφάση – Δεδιλιάρη, όσοι πολίτες προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους απαραίτητα την ταυτότητά τους, αποστέλλοντας SMS με τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση τους.

karditsaLive.Net