Σε φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα κινείται η παροχέτευση νερού, από την Λίμνη Πλαστήρα προς τον Καρδιτσιώτικο κάμπο, για αρδευτικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, η ποσότητα που διοχετεύεται καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 400.000 και 500.000 κυβικών, ανάλογα με την ζέστη και γενικότερα τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Οι ποσότητες, επισημαίνει ο κ. Νούσιος δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή, ενώ υπήρξα και κάποιες μέρες με βροχόπτωση, που διεκόπη η παροχέτευση.

Είναι θετικό, συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, ότι τα αποθέματα της λίμνης είναι περισσότερα συγκριτικά με το 2021. Αυτό όμως, πρόσθεσε, δεν σημαίνει ότι θα φύγουν και παραπάνω ποσότητες.

Ο στόχος είναι να μην υπάρξουν σπατάλες και να διαχειριστούμε το υδάτινο απόθεμα εξυπηρετώντας από την μία τις αρδευτικές ανάγκες και προστατεύοντας από την άλλη τη λίμνη, το περιβάλλον, την ποιότητα του νερού προς ύδρευση και το τουριστικό προϊόν του νομού. Τίποτα από αυτά δεν είναι διαπραγματεύσιμο, κατέληξε ο κ. Νούσιος και με βάση αυτό χτίζεται η στρατηγική μας.

Καταλήγοντας ο κ. Νούσιος σημείωσε πως σημαντική αύξηση των παροχετεύσεων θα πρέπει να περιμένουμε από τον Ιούλιο, καθώς τότε θα κορυφωθούν και οι αρδευτικές ανάγκες.

karditsaLive.Net