Τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και συζήτησε μαζί του ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο. Ειδικότερα συζήτησαν το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων σε αγρότες που έχουν υποστεί ζημία. Ο Δήμαρχος είπε ότι η κλιματική αλλαγή δημιουργεί και για τους αγρότες της Θεσσαλίας νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα να καταγράφονται αλλεπάλληλα επεισόδια με καταστροφές σε καλλιέργειες. Επίσης είπε ότι ο ρόλος του ΕΛΓΑ είναι πλέον πολύ πιο σημαντικός από ότι ήταν στο παρελθόν. Επίσης υπογράμμισε ότι τόσο ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Α. Λυκουρέντζος όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Ν. Δούκας κάνουν εξαιρετική δουλειά στην κατεύθυνση των έγκαιρων και έγκυρων αποζημιώσεων. Αποκορύφωμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται ήταν η τάχιστη αντίδραση του οργανισμού στην περίπτωση του ΙΑΝΟΥ. Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις αποζημιώσεις του περυσινού παγετού καθώς και των χαλαζοπτώσεων. Μετά τη συνάντηση ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Δούκας δήλωσε: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης μου στη Θεσσαλία συνάντησα τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο με τον οποίο συζητήσαμε την εξέλιξη της πορείας των αποζημιώσεων των παραγωγών της περιοχής που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα.
Ενημέρωσα τον κύριο Δήμαρχο για την συνεχή προσπάθεια του Οργανισμού να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο δηλώσεων και ζημιών της περασμένης χρονιάς ανταποκρινόμενος με επιτυχία στην ευθύνη για δίκαιες και αξιόπιστες αποζημιώσεις. Ήδη έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι αποπληρωμές των αποζημιώσεων για τους παγετούς της Άνοιξης του 2021 με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ζημιές του 2021 την περίοδο του Απριλίου.
Υπενθυμίζω ότι πλέον από την προηγούμενη χρονιά οι αποζημιώσεις αποδίδονται στο 100% χωρίς δόσεις και πολύ συντομότερους χρόνους σε σχέση με το παρελθόν.  Ο ΕΛΓΑ θα βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα Αγρότη και Κτηνοτρόφο στηρίζοντας τους στις περιπτώσεις που υφίστανται ζημιές.
Με τον κύριο Δήμαρχο συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε την εξαιρετική συνεργασία μας προς όφελος της παραγωγικής οικονομίας της περιοχής» κατέληξε ο κ. Δούκας.