Προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με αδέσποτα σκυλιά στην Ματαράγκα, γίνεται από τον Δήμο Σοφάδων, όπως διαβεβαίωσε το KarditsaLive.Net ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταμούλης.

Ο κ. Σταμούλης, που του έχει ανατεθεί ο συγκεκριμένος τομέας, καθότι είναι κτηνίατρος και η επαγγελματική του ιδιότητα αποτελεί σύμμαχο στην προσπάθεια, ενημέρωσε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως η γενεσιουργός αιτία είναι ένα σκυλί που είναι ιδιαίτερα άγριο και βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την περισυλλογή και απομάκρυνσή του, στo πλαίσιo των όσων προβλέπει ο νόμος γι αυτές τις περιπτώσεις.

Για την συγκεκριμένη κατάσταση, που επικρατεί με τα αδέσποτα στην Τ.Κ. Ματαράγκας, υπήρξε έγγραφη καταγγελία από πολίτη που κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ κάνοντας αναφορά για επιθέσεις των σκυλιών σε κατοίκους, ζητώντας να υπάρξει άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου και κάθε άλλου αρμοδίου.

Ο κ. Σταμούλης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο το συγκεκριμένο θέμα θα λήξει, αλλά παράλληλα επισήμανε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο.

Από την μία, μας είπε, η εγκατάλειψη νέων ζώων, από την άλλη η μη επαρκείς πόροι για στειρώσεις και άλλες απαραίτητες ενέργειες περιορισμού του προβλήματος, όπως και η έλλειψη νόμιμων χώρων φιλοξενίας των ζώων, δένουν τα χέρια των ΟΤΑ. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν, επισήμανε, πως για να γίνει περισυλλογή ενός αδέσποτου ζώου, πρέπει να έχει και κατάλληλο χώρο να το φιλοξενήσεις.

Η διάθεση υπάρχει κατέληξε, η προσπάθεια γίνεται, αλλά απαιτούνται περισσότερα μέσα για την εντατικοποίησή της, όπως και αλλαγή νοοτροπίας από εκείνους που με ευκολία εγκαταλείπουν τα ζώα τους.

Π.Κ. karditsaLive.Net