Επαφές με το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Λίμνης Πλαστήρα για να διερευνηθούν οι προοπτικές να δημιουργηθεί ένα χιονοδρομικό πάρκο με δραστηριότητες για παιδιά και μια σχολή εκμάθησης σκι και σνόουμπορντ στην περιοχή ΄΄Καραμανώλη΄΄ Νεράιδας» θα έχει τις επόμενες ημέρες η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας μετά από τη θετική ανταπόκριση του Διοικητικού Συμβουλίου στην πρόταση του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕ κ. Πετρ. Παπαδάκου, η οποία συζητήθηκε στην αποψινή (22/2) συνεδρίασή του.

Όπως αναφέρεται και στην εισήγηση του κ. Παπαδάκου στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο σημείο ενδιαφέροντος με πυρήνα τα παιδιά το οποίο όμως θα απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια και θα δίνει τη δυνατότητα για μια επιπλέον δραστηριότητα στους επισκέπτες της περιοχής τους χειμερινούς μήνες. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας και των κρατήσεων των ξενοδοχείων της περιοχής αλλά και στην ενίσχυση του τομέα της εστίασης. Ταυτόχρονα αυτή η νέα χιονοδρομική δραστηριότητα θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά και ενισχυτικά της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη δημιουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου στη λίμνη Πλαστήρα, καθώς χιονοδρομικά πάρκα για παιδιά διαμορφώνονται στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα. Αυτά περιλαμβάνουν πίστα εκμάθησης σκι για να έρθουν τα παιδιά με ασφάλεια σε επαφή με το άθλημα και μακριά από τους χιονοδρόμους. Υπάρχουν ακόμη χώροι αναψυχής με τρισδιάστατα σχέδια και φιγούρες για τη διασκέδαση των παιδιών αλλά και παιδική χαρά με τραμπάλες και τσουλήθρες μέσα στο χιόνι ενώ σε πλήρη λειτουργία και με την καθοδήγηση ειδικευμένων παιδαγωγών μπορούν να υλοποιηθούν πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία της πρώτης γνωριμίας με το βουνό και τα στοιχεία της φύσης.

Όπως προαναφέρθηκε η πρόταση έτυχε θετικής απόδοχής από όλο το ΔΣ, επισημάνθηκαν πάντως και εμπόδια που ενδεχομένως υπάρχουν και σχετίζονται τόσο με την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων, όσο και με το καθεστώς εκμίσθωσης του χώρου του καταφυγίου σε ιδιώτη, αλλά όλα αυτά τα ζητήματα θα διερευνηθούν και θα συζητηθούν στην συνάντηση με το Δήμαρχο Πλαστήρα, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις.

Όπως επισημάνθηκε πάντως τόσο από τον εισηγητή, όσο και από μέλη του ΔΣ που τοποθετήθηκαν, η ίδρυση του Φορέα Τουρισμού που προωθεί το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο, θέμα που επίσης απασχόλησε την αποψινή συνεδρίαση, θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά τόσο για την δημιουργία του χειμερινού πάρκου, όσο και γενικότερα στο να προωθηθεί ο μεγαλύτερος στόχος που είναι η δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου.

karditsaLive.Net