Δύσκολο έως αδύνατο θεωρείται το να πραγματοποιηθεί φέτος η ετήσια εμποροπανήγυρη της Καρδίτσας, καθώς τίποτα δεν δείχνει ότι θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Κάτι ανάλογο συνέβη και πέρυσι, με το θέμα να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο αρχές Σεπτεμβρίου, με πρόταση από την Δημοτική αρχή για αναβολή, κάτι που τελικά ίσχυσε.

Για φέτος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net, δεν έχει εξεταστεί ακόμα ο θέμα από ην Δημοτική Αρχή, οπότε, λογικά, δεν θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του Σώματος που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 24 Αυγούστου. Το γεγονός όμως πως δεν έχει καν πέσει στο τραπέζι και δεν έχουν ξεκινήσει διαδικασίες, ουσιαστικά ενισχύει την άποψη για την πρόθεση αναβολής.

Στον Δήμο συνυπολογίζουν και το γεγονός ότι σε κανέναν άλλο νομό δεν έχει πραγματοποιηθεί φέτος εμποροπανήγυρη, αλλά και το ότι είναι πολύ δύσκολο, σε τέτοιες διοργανώσεις, να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το «παζάρι» της Καρδίτσας είναι το τελευταίο χρονικά, αφού γίνεται τον Οκτώβριο, μια εποχή που όλοι αναμένουν να είναι αυξημένα τα αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Τέλος, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη το Επιμελητήριο Καρδίτσας αποφάσισε να μην διοργανώσει και για το 2021 την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, που γινότανε σχεδόν παράλληλα με το παζάρι.

Π.Κ. karditsaLive.Net