Πλησιάζουμε την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα για τη σχολική κοινότητα, και τα 14 δημοτικά σχολεία του Δήμου Καρδίτσας στα οποία διακόπηκε απότομα το πρόγραμμα σίτισης, δεν έχουν επανενταχθεί σε αυτό.

Το KarditsaLive.Net σας είχε ενημερώσει με σχετικό ρεπορτάζ, ότι πρόκειται για τα σχολικά συγκροτήματα που, στο ξεκίνημα του προγράμματος, μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, εντάχθηκαν συμπληρωματικά στα αρχικά συμπεριληφθέντα. Παρότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν κανονικά στο πρόγραμμα.

Τον προηγούμενο μήνα υπήρξε συνολική διακοπή του προγράμματος, ολιγοήμερη, για την ανανέωση των συμβάσεων του ΟΠΕΚΑ με τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό. Η επανέναρξη διανομής σχολικών γευμάτων έγινε σε όλα τα σχολεία, αλλά δύο μέρες μετά τα συγκεκριμένα 14 βγήκαν εκτός για να γίνει τροποποίηση της νέας σύμβασης και να συμπεριληφθούν.

Έκτοτε έχουν περάσει περισσότερο από τρεις εβδομάδες και το θέμα δεν έχει ακόμα διευθετηθεί, χωρίς να υπάρχει και κάποια διευκρίνηση για τους λόγους της καθυστέρησης.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Μπότας, με τον οποίο μίλησε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, τόνισε πως η υπηρεσία βρίσκεται εν αναμονή του e-mail, που θα γνωστοποιεί την επανέναρξη διάθεσης γευμάτων και σε αυτά τα σχολεία και έχει ζητήσει να ενημερωθεί για τους λόγους της καθυστέρησης.

Έχουμε εστιάσει, ανέφερε, την προσοχή μας σε αυτό το ζήτημα αλλά δεν είναι ούτε θέμα υπουργείου, ούτε θέμα Διεύθυνσης. Ο διαχειριστής του προγράμματος είναι ο ΟΠΕΚΑ και αυτός είναι σε συνεννόηση με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την διεκπεραίωσή του.

Το πρόβλημα σημείωσε είναι υπαρκτό, κατανοούμε την αγωνία των οικογενειών, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και ευελπιστούμε να υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις.

Θυμίζουμε ότι τα 14 σχολεία είναι τα εξής:

2ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, 3ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, 7ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, 8ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, 13ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας και τα Δημοτικά σχολεία, Αγίου Θεοδώρου, Αρτεσιανού, Καλλίθηρου, Καρδιτσομαγούλας, Μητρόπολης, Σταυρού, Καλλιφωνίου, Κρύας Βρύσης και Μακρυχωρίου.

karditsaLive.Net