Η παρέλαση ήταν το μόνο που έλειπε από τους πανηγυρικούς εορτασμούς για την επέτειο του ΟΧΙ, στην πόλη της Καρδίτσας, καθώς το υπόλοιπο πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα με επισήμους, φορείς και τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Επίκεντρο αυτών, ανήμερα της εθνικής Επετείου, ο Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων Κων/νου και Ελένης, όπου στις 10:30 εψάλη η επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.κ. Τιμόθεου. παρουσία εκπροσώπων του νομού στην κυβέρνηση και την Βουλή, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, αντιπροσωπειών σχολείων και πολιτών.

Με το τέλος της Δοξολογίας εκφωνήθηκε εντός του Ιερού Ναού ο πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο του 1ου Πειραματικού Λυκείου κ. Ντελή και ακολούθως το σκηνικό μεταφέρθηκε μπροστά στο Ηρώο πεσόντων, όπου και ανέμενε στρατιωτικό άγημα από το ΚΕΣΝ Ρούσου, για να αποδώσει τιμές όπως και η φιλαρμονική του Δήμου, που έντυσε μουσικά τις εκδηλώσεις.

Εκεί εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη όλων εκείνων που έδωσαν την ζωή τους στην μάχη για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Η κατάθεση στεφάνων άνοιξε από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις, τον συμπολίτη υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα. Και συνεχίστηκε από τον δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωστή Νούσιο, από υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας της πυροσβεστικής και του στρατού, από οργανώσεις εφέδρων και αποστράτων και από εκπροσώπους κομμάτων.

Το τελετουργικό έκλεισε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Πέραν των προαναφερθέντων, παρόντες ήταν ο βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Γιώργος Κωτσός, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Παππάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Καραγιάννης, αντιδήμαρχοι του Δήμου Καρδίτσας κ.κ. Θεολόγης και Αντωνίου και αρκετός κόσμος. 

karditsaLive.Net