Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (28/3) στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Γ’ του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού η τελετή ορκωμοσίας 35 αποφοίτων του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας παρουσία καθηγητών του Τμήματος, συγγενών και φίλων των νέων πτυχιούχων.

Το μέλος του Συμβουλίου Ένταξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Μιχ. Βραχνάκης  χαιρετίζοντας την τελετή αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία, στην οποία κλήθηκαν να υλοποιήσουν τις σπουδές τους οι φοιτητές του Τμήματος που παραλάμβαναν τα πτυχία τους καθώς σε ένα ήδη βεβαρημένο περιβάλλον οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προέκυψε στην πορεία και ο κορονοϊός, που έχει ανατρέψει τις ζωές μας. Παρόλα αυτά τα καταφέρατε και θέλω να σας δώσω θερμά συγχαρητήρια» τόνισε χαρακτηριστικά  ο κ. Μιχ. Βραχνάκης καλώντας τους αποφοίτους να συνεχίσουν να ζουν με το πνεύμα της Επιστήμης, να γνωρίζουν ότι οι καθηγητές τους θα είναι πάντα δίπλα τους να διατηρήσουν ανοικτούς ορίζοντες, να συνεχίσουν να λαμβάνουν γνώσεις που θα τις διοχετεύουν στην κοινωνία, αλλά και να λειτουργούν με την καρδιά τους, χαράσσοντας τη δική τους πορεία.

Τη χαρά και τη συγκίνησή του εξέφρασε και ο Εισηγητής του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας κ. Οδ. Ανδρούτσος υπογραμμίζοντας ότι οι πτυχιούχοι του Τμήματος -που όπως είναι γνωστό έχει μεταφερθεί πλέον στα Τρίκαλα-έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν τη νέα τους «μάχη» στον επαγγελματικό στίβο, χωρίς να ξεχάσουν ποτέ τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τις σπουδές και την διαμονή τους στην Καρδίτσα.

Ακολούθως οι πτυχιούχοι έδωσαν τον όρκο αποφοίτησης του Τμήματος διαβεβαιώνοντας ότι: «εξερχόμενοι από το  χώρο του σεβαστού αυτού ακαδημαϊκού Ιδρύματος και θα ζήσουμε με το πνεύμα της επιστήμης και θα την θεραπεύσουμε με ευσυνειδησία ήθος και ειλικρίνεια για να γίνουμε χρήσιμοι σε όλους όσους χρειάζονται τη βοήθεια μάς στην κοινωνία»…

karditsaLive.Net