Το όνομα του Γιάννη Μπουρούση θα φέρει από αύριο (17/9/2022) και επίσημα το νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, η οποία τιμά κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κατά τεκμήριο κορυφαίο αθλητή σε συλλογικό επίπεδο που ανέδειξε η περιοχή μας.

Η ονοματοδοσία θα γίνει στο ημίχρονο του μεγάλου φιλικού αγώνα που δίνει στις 6 το απόγευμα η ομάδα μπάσκετ του Α.Σ.Καρδίτσας, -της οποία πλέον ηγείται σε διοικητικό επίπεδο ο Γιάννης Μπουρούσης- με τον Παναθηναϊκό προσφέροντας έτσι στους Καρδιτσιώτες φιλάθλους και μια πρόγευση από τις μεγάλες στιγμές που θα ζήσουν φέτος με την ομάδα του ΑΣΚ στην μεγάλη κατηγορία.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το πρωί στο Δημαρχείο, ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος πλαισιώνοντας τον τιμώμενο αθλητή απηύθυναν κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες να τιμήσουν με την μαζική παρουσία τους στον αγώνα και την εκδήλωση ονοματοδοσίας τον σπουδαίο Καρδιτσιώτη αθλητή με τις 174 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, στην οποία για σειρά ετών ήταν αρχηγός της, με πανευρωπαϊκούς τίτλους, πάρα πολλές ομαδικές και ατομικές διακρίσεις στο διεθνές αθλητικό στερέωμα, αλλά και την εξίσου μεγάλη προσφορά  στην περιοχή μας, ως πρότυπο αθλητή  που επέστρεψε στην πόλη του για να υλοποιήσει ένα όνειρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας του ΑΣΚ στην Basket League.

Εισηγητικά ο κ. Τσιάκος αναφέρθηκε στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί τ' όνομα του Γιάννη Μπουρούση στο νέο Κλειστό ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε έναν αθλητή  που  ξεκινώντας από την πόλη μας πρόσφερε πολλά στον αθλητισμό και επέστρεψε στην ομάδα της  πόλης του για να την οδηγήσει ψηλά  αποτελώντας παράλληλα ένα πρότυπο για τα νέα παιδιά. Ο Δήμαρχος εξήρε την προσπάθεια του ΑΣΚ και δεσμεύθηκε για την στήριξή της με κάθε τρόπο ενώ υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή δίνει έμφαση στα έργα αθλητικής υποδομής

Με τη σειρά του ο κ. Αγοραστός εξήρε την προσφορά του Γιάννη Μπουρούση στον αθλητισμό καθώς και την προσωπικότητά του και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφέρειας να ολοκληρώσει το νέο σύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, στο οποίο ο ΑΣΚ με την συνετή όπως τόνισε, διοίκηση του πρώην Προέδρου Χρήστου Δεληγιάννη και την τεράστια συμβολή αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά του Γιάννη Μπουρούση μπόρεσε να υλοποιήσει ένα μεγάλο όνειρο για τον Καρδιτσιώτικο αθλητισμό και να είναι πλέον ο μοναδική εκπρόσωπος του μπάσκετ της Θεσσαλίας στην Basket League.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμή που του κάνει ο Δήμος να δώσει το όνομά του στο νέο Κλειστό καθώς και τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό εξαίροντας την καθοριστική συμβολή και των δυο στην ολοκλήρωσή του που αποτέλεσε το μεγαλύτερο κίνητρο για τον ίδιο για να επιστρέψει στην πόλη και να βάλει με την ομάδα του ΑΣΚ το μεγάλο στόχο της ανόδου που επιτεύχθηκε. Κάλεσε δε τους Καρδιτσιώτες, αλλά και τους υπόλοιπους Θεσσαλούς να στηρίξουν την ομάδα και το γήπεδο και αποκάλυψε και το κρυφό του όνειρο που είναι να μείνει η ομάδα για πολλά χρόνια στην Basket League και να καταφέρει να αγωνιστεί και στην Ευρώπη.

karditsaLive.Net