Σε μονοψήφιο αριθμό κινείται και αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νοσηλευόμενων από COVID-19 στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, σήμερα Πέμπτη, 1 Ιουλίου, στις απλές κλίνες που έχουν διατεθεί για την ασθένεια βρίσκονται 5 άτομα, ενώ τουλάχιστον μέχρι τις 11 το πρωί δεν υπήρχε κάποιο ύποπτο κρούσμα.

Η είδηση όμως που  αφορά το νοσοκομείο και τον COVID-19 είναι ότι το τμήμα της ΜΕΘ που είχε διατεθεί για την νοσηλεία ατόμων που είχαν προσβληθεί από την ασθένεια, έκλεισε και ευχή όλων είναι να μην χρειασθεί να επαναλειτουργήσει.

Εντός αυτού νοσηλεύονταν τρία άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στη Λάρισα, όπου υπάρχει νοσοκομείο αναφοράς και πλέον γίνονται εργασίες απολύμανσης και αποστείρωσης που θα διαρκέσουν 15 περίπου ημέρες. Στη συνέχεια η ΜΕΘ θα διατεθεί για την νοσηλεία ατόμων που χρήζουν ειδική μέριμνα  ως απόρροια άλλων ασθενειών.

Πιθανές περιπτώσεις COVID-19 που θα απαιτήσουν διασωλήνωση θα διακομίζονται σε νοσοκομείο αναφοράς, όπως γινότανε στο ξεκίνημα της πανδημίας.

Η πορεία των εμβολιασμών

Σε ότι αφορά τώρα στους εμβολιασμούς  η πορεία τους στο νομό μας συνεχίζεται με τον Ιούνιο να κλείνει με 84.857 «τσιμπήματα». Την τελευταία μέρα έγιναν 1.069 εμβολιασμοί.

Οι Καρδιτσιώτες που είναι εμβολιασμένοι πλήρως είναι 37.060, ενώ  49.288 έχουν κάνει μία δόση.

Εδώ να αναφέρουμε πως τα ραντεβού στο νοσοκομείο Καρδίτσας για εμβολιασμό με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson παρουσιάζουν συνεχή πτωτική πορεία, με τον αριθμό τους να θεωρείται δεδομένο ότι σύντομα θα φθάσει σε μονοψήφια νούμερα. Αντίθετά οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Pfizer ξεπερνούν καθημερινά τους 400.

Π.Κ. karditsaLive.Net