Μία μικρή αλλά σαφώς επιθυμητή αύξηση, παρουσιάζει ο αριθμός των παιδιών που θα πάνε στην Α' Δημοτικού, στα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καρδίτσας, τη νέα σχολική χρονιά(2022-2023).

Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εγγραφών και συγκρίνοντας τις φετινές με αυτές που είχαμε την προηγούμενη περίοδο (2021-2022)

Πιο αναλυτικά μετά την συγκέντρωση των στοιχείων ανά σχολείο, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ότι οι εγγραφές ανήρθαν σε 779. Πέρυσι ήταν 709. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός. Κάθε χρόνο προστίθενται περίπου 70 με 100 παιδιά από την κοινότητα των Ρομά. Για να γίνει κατανοητό πέρυσι ο τελικός αριθμός ξεπέρασε οριακά τα 800 παιδιά. Φέτος υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί περίπου στα 850.

Μάλιστα, όπως μας διευκρινίστηκε από την Διεύθυνση, στα 779 περιλαμβάνονται και λίγα παιδιά ρομά που οι οικογένειες τους έκαναν ηλεκτρονικά την αίτηση. Ο κύριο όμως όγκος αναμένεται τις επόμενες μέρες. Το 850, αν τελικά επαληθευθεί θα πλησιάσει το νούμερο των μαθητών της πρώτης τάξης την περίοδο 2020-2021, που ήταν 858.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα ήδη σας έχει ενημερώσει και για τον αριθμό των παιδιών που γράφτηκαν στα προνήπια. Με την λήξη της ημερομηνίας εγγραφής ήταν 567, αλλά ήδη ανέβηκαν σε 592 και λογικά θα υπάρξει και περαιτέρω αύξηση για τους λόγους που ήδη αναφέραμε.

karditsaLive.Net