Παράταση 1,5 μήνα ή για την ακρίβεια 46 ημερών, με αναθεώρηση της προθεσμίας περαίωσης, δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας, μετά από σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου έργων κ. Σβερώνη, για το έργο του νέου Δημαρχείου.

Πρόκειται για την τρίτη παράταση, καθώς η προηγούμενη έληξε τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η νέα λήγει στις 15 Νοεμβρίου, προκειμένου το αρχικό έργο και η συμπληρωματική σύμβαση που υπογράφηκε εκ των υστέρων, να ολοκληρωθούν ταυτόχρονα.

Όπως σας είχε ενημερώσει με αναλυτικό ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, αναμενόταν να δοθεί αυτή η παράταση αλλά κάτι τι μικρότερη, δηλαδή μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Τελικά κατατέθηκε αίτημα για 1,5 μήνα και έγινε δεκτό.

Όπως εξήγησε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο κ. Σβερώνης, η παράταση δόθηκε γιατί όταν προέκυψε η συμπληρωματική σύμβαση, που αφορούσε στις εργασίες στο τμήμα του κτιρίου που βρίσκονταν οι μαθητικές τουαλέτες και θα μετατραπεί σε αρχείο, υποχρεωτικά έμεινα πίσω άλλες εργασίες της αρχικής σύμβασης, που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα γιατί ήταν αλληλοκαλυπτόμενες και θα επηρέαζαν η μία την άλλη.

Αυτές είναι που εκτελούνται τώρα και θα ολοκληρωθούν στις 15 Νοεμβρίου, όταν λήγει και η προθεσμία για την συμπληρωματική σύμβαση.

Ταυτόχρονα προχωρά και βρίσκεται σε καλό δρόμο η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στην πίσω πλευρά του κτιρίου, που εντάσσεται στην αρχική εργολαβία.

Πάντως ο αντιδήμαρχος έργων επανέλαβε, ότι η μεταστέγαση του δημαρχείου απαιτεί ακόμα χρόνο, γιατί πέραν του κτιριακού υπάρχουν και άλλα θέματα που θα πρέπει να διευθετηθούν και θα πρέπει να την υπολογίζουμε την Άνοιξη του 2022 και μετά.

Π.Κ. akrditsaLive.Net