Σταδιακή μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των ραντεβού για εμβολιασμό, στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού Καρδίτσας, έχοντας περάσει από τα τετραψήφια νούμερα και τα 1.100 ημερήσια «τσιμπήματα» σε τριψήφια, που κυμαίνονται μεταξύ 900 και 800.

Η τάση δεν είναι τοπικού χαρακτήρα αλλά πανελλαδικού και ο εμβολιασμός περισσοτέρων από 100.000 πολιτών ημερησίας αποτελεί παρελθόν εδώ και κάποιες ημέρες.

Σε ότι αφορά στο νομό μας, στο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο που είναι το νοσοκομείο, ο αριθμός των ραντεβού έχει πέσει περίπου κατά 100 την ημέρα. Από 450 μέσο όρο βρίσκεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, στα 350 περίπου.

Όπως ήδη έχει καταγράψει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο αριθμός των ραντεβού για το Johnson & Johnson είναι πλέον μονοψήφιος κι αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους της μείωσης, ενώ μειωτικές τάσεις παρουσιάζονται και στις γραμμές που χρησιμοποιούν Pfizer.

Μικρή μείωση υπάρχει και στο Κ. Υ. Σοφάδων, με τον Διευθυντή κ. Χατζή να μας ενημερώνει πως οφείλεται κυρίως στο ότι δεν κλείνονται πλέον πρώτα ραντεβού για το σκεύασμα της Astra Zeneca. Στη συγκεκριμένη εμβολιαστική γραμμή προσέρχονται πλέον μόνο πολίτες που κάνουν την δεύτερη δόση του εμβολίου. Στην γραμμή της Pfizer, μας είπε η ροή είναι ομαλή.

Μείωση πλέον του 30% έχουμε στα ραντεβού για εμβολιασμό στο Κ.Υ. Παλαμά. Ο κ. Κρομμύδας που είναι ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού τομέα, τόνισε ότι  από τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας που ήταν 360 ραντεβού, ο αριθμός έπεσε στα 220 περίπου. Θυμίζουμε ότι στο Κ.Υ. Παλαμά χρησιμοποιείται μόνο το εμβόλιο της Pfizer.

 Σε ότι αφορά στο Κ.Υ. Καρδίτσας ο διευθυντής κ. Μαϊδώνης, ανέφερε πως ακολουθείται η γενικότερη μειωτική τάση του 20%.

Τέλος στο Κ.Υ. Μουζακίου, η εκεί επικεφαλής κ. Τζούνα, με την βοήθεια των στελεχών του εμβολιαστικού κέντρου,  τόνισε πως υπάρχει σταθερότητα στον αριθμό των ραντεβού, κοντά στα 100 ημερησίως, με όλα όμως να αφορούν δεύτερες δόσεις της Astra Zeneca. Αυτό δείχνει να συνεχίζεται για όλο τον Ιούλιο αλλά η πρώτη εικόνα για τον Αύγουστο δείχνει μείωση των ραντεβού.

Π.Κ. karditsaLive.Net