Σαφώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Καρδίτσας, σε ότι αφορά στην πίεση που ασκείται στο νοσηλευτικό ίδρυμα για την αντιμετώπιση των περιστατικών με COVID-19.

Ο διοικητής του νοσοκομείο κ. Κεχαγιάς, μιλώντας στο KarditsaLive.Net τόνισε ότι η εικόνα είναι αισθητά καλύτερη αυτή την εβδομάδα καθώς από την πληρότητα των 63 κρεβατιών που είχαμε στο ανώτερο σημείο, έχουμε πέσει στο 50%, καθώς νοσηλεύονται 32 ασθενείς.

Βεβαίως, σημείωσε, τα 6 κρεββάτια της ΜΕΘ COVID-19 παραμένουν γεμάτα, ενώ χρειάστηκε την τελευταία εβδομάδα να υπάρξει διακομιδή δύο ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μας ο κ. Κεχαγιάς υπογράμμισε ότι υπάρχει μείωση και περιστατικών μόλυνσης του προσωπικού του νοσοκομείου και η κατάσταση ομαλοποιείται. Πιστεύω, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως τουλάχιστον για το επόμενο 15νθήμερο θα πάρουμε μια "ανάσα".

Ταυτόχρονα όμως εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι θα γίνει από τη νέα χρονιά, με δεδομένο ότι στους δρόμους κυκλοφορεί περισσότερος κόσμος απ’ ότι κανείς θα περίμενε, υπό τις παρούσες συνθήκες, και με το, έστω ιδιότυπο, άνοιγμα των καταστημάτων, αυξήθηκε κι άλλο.

Εύχομαι, είπε, να μην αποτυπωθούν αρνητικά όλα αυτά μετά από δύο εβδομάδες, και κάλεσε τους συμπολίτες να είναι προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μας ενημέρωσε πως τους δύο τελευταίους μήνες είχαμε τις απώλειες 50 ανθρώπων στο νοσοκομείο Καρδίτσας που σχετίζονται με τον COVID-19. Οι συνάνθρωποί μας που απεβίωσαν ήταν κυρίως από το νομό μας αλλά υπήρχαν και καταγόμενοι από άλλους νομούς.

Π.Κ. karditsaLive.Net