Στην διήμερη αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του Γυμνασίου Παλαμά και του Επαγγελματικού Λυκείου Παλαμά, τα οποία  συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο, την Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Νοεμβρίου προχώρησε ο Δήμος Παλαμά, με απόφαση που υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας (15/11) ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η  εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αιτία της αιφνιδιαστικής αναστολής λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος, στο οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, αποτέλεσε το πρόβλημα της μη λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης, το οποίο είχαμε επισημάνει σε πρόσφατο δημοσίευμα του KarditsaLive.Net.

Το πρόβλημα οφείλεται στην  καθυστέρηση της σύνδεσης του  κτιρίου με το δίκτυο φυσικού αερίου. Κι αυτό γιατί η ΕΔΑ Θεσσαλίας είχε κάνει κάποιες παρατηρήσεις στην αρχική μελέτη που της είχε υποβάλει ο ανάδοχος του έργου. Οι διορθώσεις που έγιναν στη συνέχεια από την πλευρά του, δεν κρίθηκαν επαρκείς από την ΕΔΑ Θεσσαλίας που επανήλθε με παρατηρήσεις προς τον ανάδοχο, ο οποίος προσπαθούσε να τις αντιμετωπίσει. Με δεδομένο όμως ότι οι 2 λέβητες πετρελαίου που χρησιμοποιούνταν για τη θέρμανση έχουν ήδη αντικατασταθεί από λέβητες φυσικού αερίου, δημιουργήθηκε πρόβλημα λόγω της απουσίας θέρμανσης που έχει προκαλέσει σταδιακά τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών και κυρίως των μαθητών, καθώς επικρατούσαν σταδιακά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη από την ΕΔΑ Θεσσαλίας η αποστολή συνεργείου για την ολοκλήρωση από την πλευρά της των εργασιών σύνδεσης του σχολείου με το δίκτυό της, κάτι που έγινε, αλλά ο τεχνικός που θα αναλάμβανε από την πλευρά του αναδόχου τις τελευταίες ρυθμίσεις του εσωτερικού δικτύου για την λειτουργία του συστήματος θα έρθει αύριο από την Αθήνα.

Έτσι το πρωί της Δευτέρας που οι μαθητές προσήλθαν στο σχολείο και η θέρμανση δεν είχε τεθεί σε λειτουργία προκλήθηκε αναστάτωση με τους μαθητές να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου!

Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η κατάληψη που ενδεχομένως και με βάση την εμπειρία των σχολικών καταλήψεων να δημιουργούσε προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου για περισσότερες ημέρες και έπειτα από συνεννοήσεις που έκανε, ο Δήμαρχος Παλαμά πήρε την παραπάνω απόφαση λαμβάνοντας και τη διαβεβαίωση του αναδόχου ότι το σύστημα θέρμανσης θα λειτουργεί κανονικά την Τετάρτη, κάτι που μεταφέρθηκε και στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου.

Μάλιστα ο Δήμος ανέλαβε να επιστρέψει στα σπίτια τους μαθητές που έρχονται στο σχολικό συγκρότημα από άλλες Κοινότητες του Δήμου Παλαμά διαθέτοντας το λεωφορείο του.

Κ. Κ.karditsaLive.Net