Καλυμμένες πλην λίγων περιπτώσεων, είναι οι απαιτούμενες, για τη λειτουργία των σχολείων του ν. Καρδίτσας, θέσεις εκπαιδευτικών, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Αυτό υποστήριξαν, μιλώντας στο ΚarditsaLive.Net, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό κ.κ. Αθανάσιος Μπότας και Σωκράτης Παππάς αντίστοιχα. Παράλληλα ο κ. Παππάς ενημέρωσε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας βρίσκεται εν αναμονή έγκρισης ολιγομελών τμημάτων κυρίως στα περιφερειακά σχολεία.
Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά στην Πρωτοβάθμια, ο κ. Μπότας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κενά. Είναι ελάχιστα στην ειδική αγωγή και κυρίως στην παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα προϋπάρχοντα κενά στα στην ειδική αγωγή έχουν καλυφθεί κατά 80% από τις πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών και με δεδομένο ότι έπονται κι άλλες θεωρείται βέβαιο ότι θα καλυφθούν και τα υπόλοιπα.
Επίσης, ο ίδιος επισήμανε πως για πρώτη φορά φέτος εισάγεται και το μάθημα των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία και ήδη έχουν καλυφθεί το σύνολο σχεδόν των θέσεων με εκπαιδευτικούς, με εξαίρεση ελάχιστα δυσπρόσιτα μονοθέσια νηπιαγωγεία.
Ο κ. Παππάς από την πλευρά του, υπογράμμισε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως ένα μεγάλο αριθμό κενών σε ΕΠΑΛ και Μουσικό σχολείο κάλυψαν οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί, όπως και αναπληρωτές σε θέσεις γενικής παιδείας. Με την έναρξη, συνέχισε, τα κενά θα είναι πολύ λίγα και θα αφορούν κυρίως σε εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας και στο Μουσικό Σχολείο.
Ολιγομελή τμήματα
Εν τω μεταξύ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας αναμένει την έγκριση ολιγομελών τμημάτων, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Παππά, είναι κυρίως στα περιφερειακά ΓΕΛ και πολύ λιγότερο στα εντός πρωτεύουσας του νομού, όπως και στα ΕΠΑΛ.
Έχουμε ζητήσει, υπογράμμισε, μέσω αλληλογραφίας με την Περιφερειακή Διεύθυνση, να προστρέξει για την έγκριση των τμημάτων και αναμένουμε τις αποφάσεις του υπουργείου. Αυτό είναι και αρμόδιο, κατέληξε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν πριν την έναρξη των μαθημάτων.

ΚarditsaLive.Net