
Στις 263 έφθασαν οι απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών, στα σχολεία του νομού Καρδίτσας, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχαν στο KarditsaLive.Net οι διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Ο αριθμός δεν είναι μικρός αλλά σίγουρα δεν είναι και υπερβολικός, αν αναλογιστεί κανείς το σύνολο μαθητών και εκπαιδευτικών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτης Παππάς, το ποσοστό των εκπαιδευτικών που νοσούν δεν ξεπερνά το 3% ενώ των μαθητών είναι στο 2,5%.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως οι απουσιάζοντες δεν βρέθηκαν θετικοί απαραίτητα τη Κυριακή που έγιναν τα self test, αλλά και νωρίτερα και τώρα βρίσκονται στην επιβαλλόμενη, από το υγειονομικό πρωτόκολλο, καραντίνα.
Πιο αναλυτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταγράφηκαν απουσίες λόγω COVID-19 για 31 καθηγητές και 132 μαθητές. Γενικότερα δεν παρατηρήθηκε να υπάρχουν απουσίες για άλλους λόγους, με τον κ. Παππά να επισημαίνει ότι οι όποιες επιπλέον μη παρουσίες κινήθηκαν στα πλαίσια του φυσιολογικού.
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Διευθυντής κ. Μπότας μας ενημέρωσε πως δεν προσήλθαν λόγω του ιού 20 εκπαιδευτικοί και 80 περίπου μαθητές. Αυτά τα στοιχεία καταγράφουν την κατάσταση μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας. Η συγκέντρωση των στοιχείων από τα σχολεία συνεχιζόταν και είναι πιθανό να υπάρξει μία μικρή αύξηση των προαναφερθέντων αριθμών.
Το θέμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πως ένας αρκετά μεγάλος αριθμός οικογενειών κράτησε τα παιδιά στο σπίτι, στη λογική του να προστατευθούν τα ίδια και κατ' επέκταση το οικογενειακό περιβάλλον. Ακριβής εικόνα δεν μπορεί να υπάρξει αλλά είναι βέβαιο πως το 30% και πλέον των μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν πήγε στο σχολείο την πρώτη μέρα μετά τις γιορτές.
Π.Κ.karditsaLive.Net