Σημαντικά ύψη χιονιού σε ορεινά και ημιορεινά σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο ν. Καρδίτσας από την κακοκαιρία που συνεχίζεται για 4η ημέρα.

Σύμφωνα με το πρωινό ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net από το μεσημέρι της Τρίτης (1/3) που επιδεινώθηκε περαιτέρω η κατάσταση έχουμε περί τα 25 εκατοστά φρέσκο χιόνι στα ορεινά (στα 700μ. υψόμ.) ενώ η ελαφρά χιονόστρωση φθάνει μέχρι Μουζάκι (3 εκατ.) και αντίστοιχα προς την περιοχή της Μητρόπολης. Χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και εντός της Καρδίτσας (όπως αναμενόταν και σας είχε ενημερώσει σχετικά από την Κυριακή (27/2) το KarditsaLive.Net) με μικρά σημάδια χιονόστρωσης σε στέγες σπιτιών.

Περί τα 25 χιλιοστά βροχόπτωσης έχουν σημειωθεί στην Καρδίτσα από χθες σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό με τη θερμοκρασία να δείχνει 1,5 βαθμούς Κελσίου το πρωί (07.30) ενώ τα ξημερώματα κατά την ώρα της χιονόπτωσης έφθασε στους 0,8.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις πόλεις του Μουζακίου και των Σοφάδων σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση που είχε το KarditsaLive.Net από τους αντίστοιχους Δήμους (σ.σ. αργότερα αναφέρθηκαν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μουζάκι).

.Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η προσπάθεια αποχιονισμού των δρόμων στο οδικό δίκτυο ενώ στους αυχένες της Αργιθέας θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος λόγω του ύψους του χιονιού. Διακοπή στην ηλεκτροδρότηση υπάρχει από τις 6 π.μ. στην ανατ. Αργιθέα και το Πευκόφυτο του Δήμου Μουζακίου καθώς και στα παραλίμνια χωριά της λίμνης Πλαστήρα.

Σημειώνουμε ότι οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται με μικρότερη ένταση από τα ημιορεινά και πάνω και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις μεσημβρινές ώρες.

karditsaLive.Net