Καθυστέρηση που έχει να κάνει με την προμήθεια των υλικών αλλά και τις καιρικές συνθήκες παρατηρείται στην πρόοδο των εργασιών της κεντρικής πλατείας.

Αυτές είναι τουλάχιστον οι αιτιάσεις από την πλευρά του αναδόχου του έργου, που αναμένεται πάντως να ξεκινήσει άμεσα τις επόμενες ημέρες, με πρώτο αντικείμενο τα παρτέρια.

Πιο αναλυτικά, όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net, ο αντιδήμαρχος έργων κ. Παναγιώτης Σβερώνης, στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που απαιτούνται σε όλα τα παρτέρια της κεντρικής πλατείας και να τοποθετηθούν οι πλάκες πέριξ αυτών, που είναι διαφορετικές από την υπόλοιπη πλακόστρωση.

Από κει και πέρα οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το παρτέρι που πίσω του βρίσκεται η Alpha τράπεζα, απέναντι, δηλαδή, από τον έφιππό ανδριάντα του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Στόχος να κατασκευαστεί εκείνο το τμήμα, ώστε να φιλοξενηθεί ο εορταστικός στολισμός για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο να μπει στο σημείο που τοποθετείται κάθε χρόνο και η φάτνη στο σύνηθες σημείο που θα είναι ανακατασκευασμένο.

Θεωρείται δεδομένο πως το έργο της κεντρικής πλατείας δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, για αυτό και θα υπάρξει διαμόρφωση του χώρου που θα επιτρέψει και την εκτέλεση εργασιών και την δυνατότητα στολισμού και εκδηλώσεων.

Σημειώνουμε πως από την στιγμή που θα είναι έτοιμο το κομμάτι μπροστά στην τράπεζα, οι επόμενες εργασίες θα είναι από τον νοητό κεντρικό πεζόδρομο και θα κινηθούν προς την Υψηλάντου. 

Π.Κ.karditsaLive.Net