Ακόμα μικρότερο αριθμό νοσηλευόμενων από COVID-19, στο νοσοκομείο Καρδίτσας, καταγράφει το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, για το πρωί της Τρίτης 18 Μαΐου.

Το ξεκίνημα της ημέρας βρήκε καλυμμένες 14 απλές κλίνες COVID-19 και μία καλυμμένη κλίνη στην ΜΕΘ που έχει διατεθεί για ασθενείς με τον συγκεκριμένο ιό.

Συνολικά, δηλαδή, έχουμε 15 ασθενείς, ενώ είναι προφανές πως μετά από καιρό βρισκόμαστε κοντά στο να αδειάσει η ΜΕΘ και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα με την λήψη εξιτηρίου για το άτομο που νοσηλεύεται εκεί.

Εδώ να θυμίσουμε πως η μειωτική τάση στους νοσηλευόμενους έχει αρχίσει και συνεχίζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς από τους 66 νοσηλευόμενους (60 στις απλές κλίνες και 6 στη ΜΕΘ), στις 5 Απριλίου, ενάμισι μήνα μετά έχουμε φθάσει στους 15.  

Στις καταγραφές του Μαΐου στις 4 του μήνα είχαμε 25 νοσηλευόμενους, στις 11 του μήνα 18 και σήμερα 15 νοσηλευόμενους.

Περνώντας στον τομέα των εμβολιασμών αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι την Δευτέρα 17 Μαΐου είχαν πραγματοποιηθεί στο νομό μας 43.288 εμβολιασμοί. Από αυτούς οι 29.792 αφορούν στην πρώτη δόση και οι 14.026 την δεύτερη (ή μοναδική για το εμβόλιο της johnson & johnson).

Π.Κ. karditsaLive.Net