Σε επίπεδα προ covid εποχών, πλησιάζει η κίνηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, αν και η σκιά της πανδημίας συνεχίζει να πλανάται και να επιβάλλει μέτρα και απαγορεύσεις.

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου της περιοχής κ. Δ. Γαλαγάλας, υπογράμμισε ότι τον τελευταίο μήνα υπήρξε αύξηση της κίνησης σε ικανοποιητικό βαθμό, τόσο από επισκέπτες, όσο και από κατόχους σπιτιών στους οικισμούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει επιπλέον δραστηριότητα στον επισιτισμό αλλά και στην ενοικίαση καταλυμάτων. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε πως την περιοχή επισκέφθηκαν και συνεχίζουν να επισκέπτονται αρκετά γκρουπ Ισραηλινών τουριστών, ενώ υπάρχει και αύξηση εκδηλώσεων κοινωνικού και άλλου χαρακτήρα.

Είμαστε σε αρκετό καλό επίπεδο είπε και, χωρίς να έχουμε φτάσει, πλησιάζουμε δεδομένα του 2019.

Στο σημείο αυτό ο κ. Γαλαγάλας υπογράμμισε ότι όλες οι επιχειρήσεις στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα τηρούν με ευλάβεια όσο προβλέπονται για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας. Κι αυτό, τόνισε, δεν είναι σχήμα λόγου αλλά συνειδητή απόφαση, για να προστατευτεί η περιοχή, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες, οι επιχειρήσεις και το προσωπικό τους, αλλά και το τουριστικό προϊόν. Προσπαθούμε, κατέληξε, να είμαστε μία ασφαλής περιοχή και το αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη.

Σε ότι αφορά τώρα στο επόμενο 15νθημερο, που είναι παραδοσιακά αυτό με την μεγαλύτερη θερινή κινητικότητα, υπάρχει όντως, μας είπε, μία αυξημένη ζήτηση που έχει να κάνει και με την θερμοκρασία που βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα η καλοκαιρινή περίοδος του 2021, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών που επικρατούν, θα είναι μία καλή περίοδος για την περιοχή.

Π.Κ. karditsaLive.Net