Σύσκεψη στα γραφεία της Π.Ε. Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε χθες και  μετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Ευρυτανίας κ.κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, Άρης Τασιός, οι Διευθυντές της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας και Ευρυτανίας κ.κ. Δημήτρης Κουτρομάνος, Παναγιώτης Κλέσορας, η Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κα Κατερίνα Καλαντζή και ο ειδικός συνεργάτης της Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Νίκος Κοντοπάνος.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα διαπεριφερειακά οδικά έργα που αφορούν τα όρια των δύο νομών και η καλύτερη δυνατή συνεργασία των δύο περιφερειακών ενοτήτων για την ευόδωσή τους.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα οδικών συνδέσεων για τα οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση από τις υπηρεσίες, τόσο σχετικά με τα οδικά έργα που σχεδιάζονται, όσο και για εκείνα που υλοποιούνται στα όρια των δύο νομών.

Από την πλευρά τους οι δύο Αντιπεριφερειάρχες έδωσαν τις απαραίτητες κατευθύνσεις, ώστε να επιτευχθεί ο κατάλληλος συντονισμός στην υλοποίησή τους και να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα απαραίτητα έργα που θα βελτιώσουν την οδική επικοινωνία.

Οδικά έργα όπως όρια Νομού-Κέδρα, γέφυρα Αυλακίου-όρια Ν. Ευρυτανίας, Τροβάτο-Τρία σύνορα, Βραγγιανά-Έλατος-Όρια Ν. Ευρυτανίας, Σπίτι Διαβάτη, Σάικα-Ανθηρό και ο Παραμεγδόβιος άξονας εξετάστηκαν και σημειώθηκε η εξέλιξή τους όσο και οι δυνατότητες δρομολόγησή τους.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο κ. Νούσιος ανέφερε:

«Ακολουθώντας σταθερά και απαρέγκλιτα το στρατηγικό σχεδιασμό του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού θέτουμε ως προτεραιότητα συναντήσεις και συντονισμό έργων με όμορες περιφερειακές ενότητας για την καλύτερη δυνατή συνεργασία και την υλοποίηση διαπεριφερειακών οδικών έργων.

Τέτοιου είδους επαφές είναι πολύ σημαντικές, όπως επίσης οι συνέργειες που έχουν ως προαπαιτούμενο να ταυτίζονται με έργα που και οι άλλοι νομοί έχουν προγραμματίσει ώστε να παράγεται το μέγιστο καλό για τους πολίτες».