Φρένο" στην πολύ καλή πορεία που είχε η τουριστική κίνηση από την αρχή της χρονιάς και μέχρι το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, στη λίμνη Πλαστήρα, φαίνεται ότι βάζουν οι ανατιμήσεις και το ενεργειακό κόστος.

Σύμφωνα με όσα είπε στο KarditsaLive.Net ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής κ. Δημήτρης Γαλαγάλας, η πορεία των κρατήσεων για το Πάσχα είναι συγκρατημένη, όπως συγκρατημένη είναι και η αισιοδοξία των επιχειρηματιών για τον κόσμο που τελικά θα επιλέξει να καλεί το ταξίδι προς την πλέον τουριστική περιοχή του νομού.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε η πληρότητα, μία περίπου εβδομάδα πριν το Πάσχα, είναι λίγο πάνω από το 60%. Κρατήσεις που αφορούν στο Αναστάσιμο τριήμερο και όχι την υπόλοιπή Μ. Εβδομάδα. Υπάρχει βεβαίως ενδιαφέρον, τόνισε, αλλά δύσκολα θα φθάσουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα πληρότητας. Απέδωσε, δε, αυτή την εικόνα στο ότι ο κόσμος είναι πολύ συγκρατημένος λόγω της ακρίβειας και δεν "ανοίγεται" εύκολα φοβούμενος την επόμενη μέρα.

Σε ότι αφορά στις τιμές στην περιοχή, υπογράμμισε ότι παρουσιάζουν μια αύξηση αλλά είναι μικρή και σε καμία περίπτωση τέτοια που να καλύπτει το επιπλέον κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις. Οι τιμές σε ενέργεια αλλά και πρώτες ύλες έχουν εκτινάξει τα έξοδα σε καταλύματα και εστίαση, αλλά προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές όσο χαμηλά γίνεται, απορροφώντας μέρος των αυξήσεων, προς όφελος των πελατών μας, κατέληξε.

karditsaLive.Net