Στην κυριολεξία αποδεκατίστηκε ο στόλος των οχημάτων του Δασαρχείου Καρδίτσας, από τον "Ιανό", καθώς οκτώ αυτοκίνητα και τέσσερα δίκυκλα, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση και διαγράφονται από τη δύναμή του.

Τα οχήματα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του δασαρχείου, δίπλα στο Παλέρμο, περιοχή που ήταν από τις πρώτες που κατακλύστηκε από τα νερά.

Όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net, η δασάρχης Καρδίτσα κ. Παρδάλη, σήμερα, υπάρχουν δύο οχήματα που χρησιμοποιούνται από το δασαρχείο, ένα δικό του και ένα που παραχωρήθηκε από το δασαρχείο Μουζακίου. Παράλληλα τα στελέχη του, χρησιμοποιούν και τα δικά τους οχήματα, για να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας.

Οι ζημιές όμως δεν περιορίζονται μόνο στα οχήματα αλλά υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και στις κτιριακές εγκαταστάσεις, επίσης από τον "Ιανό". Παράλληλα η υπηρεσία αντιμετωπίζει και πρόβλημα στελέχωσης με προσωπικό, καθώς οι θέσεις που έμειναν ανοιχτές μετά από συνταξιοδοτήσεις, δεν έχουν καλυφθεί.

Για τα προβλήματα σε οχήματα και εγκαταστάσεις είναι ενήμερη η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, η οποία και χειρίζεται το θέμα. Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επικοινώνησε με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Ζωή Φτίκα, που είναι και αναπληρώτρια του ασκούντος καθήκοντα συντονιστή κ. Παππά.

Όπως μας ενημέρωσε, μετά και από εισήγηση του Δασαρχείου Καρδίτσας, ετοιμάζεται και θα υποβληθεί άμεσα αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο, για χρηματοδότηση που θα αφορά και αντικατάσταση μέρους των οχημάτων και τις ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Επίσης τόνισε ότι εκκρεμεί αίτημα στην περιφέρεια Θεσσαλίας για να υπάρξει προμήθεια αυτοκινήτων για τις δασικές υπηρεσίες, μέσω του προγράμματος και της ίδιας δράσης που προμηθεύτηκαν οχήματα και άλλες υπηρεσίες.

Οι διαδικασίες, κατέληξε, βρίσκονται σε εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Π.Κ. karditsaLive.Net