Τελετή υποδοχής της ιερής εικόνας της Παναγίας Σπηλιώτισσας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Καρδίτσα.

Την εικόνα μετέφερε από την Ιερά Μονή Σπηλιάς ο ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ενώ στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Μπλατσούκα  μπροστά από το ξενοδοχείο «Άρνη», την υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος πλαισιωμένος από  κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας, παρουσία μεταξύ άλλων του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρα, της βουλευτού κ.κ. Ασ. Σκόνδρα των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κων. Νούσιου και Δ. Αναγνωστόπουλου, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκου εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών, οι οποίοι στη συνέχεια σχημάτισαν θρησκευτική πομπή για τη μεταφορά της εικόνας  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, όπου τελέστηκε δοξολογία.

Η εικόνα θα παραμείνει στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό μέχρι το προσεχές Σάββατο 16 Απριλίου.

Ο  Ιερός  Μητροπολιτικός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και θα τελούνται η Ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων και όλες οι ιερές ακολουθίες ενώ όλες τις ημέρες, στις 12 θα τελείται ιερά παράκληση στην Παναγία της Σπηλιώτισσα.

Σύμφωνα με την θρησκευτική μας παράδοση η εικόνα βρέθηκε το 1064 από τους αδελφούς Αθανάσιο και Παρθένιο, στο σημείο όπου έκτισαν στη συνέχεια την Ι.Μ. Παναγίας της  Σπηλιάς.

karditsaLive.Net