Σε περιπετειώδη εξελίσσεται η πρώτη μέρα εργασιών καθαίρεσης της παλαιάς γέφυρας του Μουζακίου, καθώς οι εργασίες άρχισαν, σταμάτησαν για λίγο και τώρα ξεκίνησαν εκ νέου.

Όπως σας ενημέρωσε από το πρωί το KarditsaLive.Net, συνεργεία της αναδόχου εταιρείας άρχισαν από νωρίς το πρωί την κατεδάφιση.

Λίγο αργότερα υπήρξαν αντιδράσεις ομάδας κατοίκων και εκπροσώπων παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ζήτησαν να τους επιδειχθεί η άδεια κατεδάφισης και προσέφυγαν γι αυτό και στην αστυνομία. Μάλιστα απείλησαν να ανέβουν και να παραμείνουν στην υπό καθαίρεση γέφυρα.

Παράλληλα υποστήριξαν ότι οι αποφάσεις που είχαν παρθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, και μιλούσαν για ανακήρυξη της γέφυρας σε ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο, για εξάντληση κάθε περιθωρίου επισκευής και διατήρησής της και για πλήρη αιτιολόγηση σε περίπτωση που η απόφαση ήταν αρνητική, δεν τηρήθηκαν στο ελάχιστο.

Το αίτημα για επίδειξη της άδειας προκάλεσε την προσωρινή διακοπή των εργασιών. Οι οποίες όμως πλέον συνεχίζονται, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, από αστυνομικές πηγές, υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της άδειας, για να γίνει η κατεδάφιση.  

KarditsaLive.Net