Υπό βροχή και με συμμετοχή φορέων και πολιτών που αντιπροσώπευαν ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας η συγκέντρωση που διοργάνωσαν τοπικοί φορείς στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την Υγεία.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας κ. Εκτ. Γάζος ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο χώρο της Υγείας τόσο σε κεντρικό επίπεδο με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση όσο και τοπικά με τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας.

Ειδικότερα όπως τόνισε τα δύο χρόνια της πανδημίας μειώθηκε αριθμός των γιατρών και του υπολοίπου μόνιμου προσωπικού του Νοσοκομείου, δεκάδες υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή, ενώ οι συμβασιούχοι που ήρθαν προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια αλλά δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Ο κ. Γάζος επέκρινε την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας κάνοντας λόγο για αποτυχία σε όλα τα μέτωπα που αφορούν την πρόληψη, τον εμβολιασμό τα μέτρα σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ υποστήριξε ότι  επιχειρεί με  κάθε τρόπο να προωθήσει ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών ενώ πατώντας όπως είπε και σε νομοθετήματα της προηγούμενης κυβέρνησης προωθεί την είσοδο των μεγαλοεργολάβων στην καθαριότητα και τη φύλαξη των Νοσοκομείων απολύοντας συμβασιούχους και την ιδιωτικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

«Ξέρουν όμως καλά ότι μας υπολογίζουν μας μετράνε και μας φοβούνται. Φοβούνται και εχθρεύονται αφάνταστα τους αγώνες μας, την οργάνωση στα σωματεία μας και τον συντονισμό μας γι’ αυτό σκύλιασαν εν μέσω πανδημίας με το νόμο Χατζιδάκη να πλήξουν τα όπλα μας να ρίξουν ταφόπλακα στις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Έχουμε ήδη απαντήσει. Ακυρώσαμε στην πράξη αυτούς τους αντεργατικούς νόμους. Δεν θα τους περάσει τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γάζος ο οποίος έθεσε τα αιτήματα της κινητοποίησης που είναι:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

-Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.

-Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.

-Πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία.

-Καμία ιδιωτικοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απήθυναν η Πρόεδρος των Εργαζομών των Κέντρων Υγείας Καρδίτσας κ.Π. Μπούτα, το μέλος της ΕΟΑΣΚ κ κ. Χιοκτούρης, Πρόεδρος  του  Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας και κ. Γ. Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ κ. Απ. Ταξιάρχης.

Κωστής Κριτσιάνης karditsaLive.Net