Το φράγμα των 100.000 εμβολιασμών έσπασε την Τρίτη 20 Ιουλίου ο νομός Καρδίτσας, με τον ακριβή αριθμό να αναμένεται μετά τις 8 το βράδυ, με την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου της ημέρας.

Χθες, Δευτέρα πάντως φθάσαμε στο κατώφλι με 99.847 εμβολιασμούς και με δεδομένο ότι γίνονται πάνω από 900 ημερησίως, το τελευταίο διάστημα, είναι απόλυτα σίγουρο ότι έχει καταγραφεί εξαψήφιο νούμερο.

Στα επί μέρους στατιστικά χθες είχαν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις 47.010 πολίτες ενώ η πρώτη δόση είχε γίνει σε 56.012. Με βάση αυτά αλλά και το γεγονός ότι η ηλικιακή ομάδα μέχρι 15 ετών δεν εμβολιάζεται προς το παρόν, ενώ η ομάδα 15-17 μόλις άρχισε, μπορούμε να υποθέσουμε ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού που είχε πρόσβαση σε εμβόλια, είναι πλήρως εμβολιασμένο. Θυμίζουμε ότι με βάση την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός του ν. Καρδίτσας είναι 113.544 άτομα.

Εν τω μεταξύ το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου είχαμε και τους δύο πρώτους εμβολιασμούς εφήβων στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Καρδίτσας και συνεχίστηκε η προσέλευση ατόμων της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας και τις επόμενες ημέρες. Η ροή δεν είναι μεγάλη στο ξεκίνημα αλλά δεν μπορεί να είναι και γνωστό εκ των προτέρων πόσα ραντεβού έχουν κλειστεί για το επόμενο διάστημα.

Το σημαντικό είναι και πρέπει να καταγραφεί, πως υπάρχει μία σταθεροποίηση των εμβολιασμών σε πάνω από 900 ημερησίως, όταν το προηγούμενο διάστημα είχαν πέσει κάτω και από 700, όπως και ότι αυξάνονται οι εμβολιασμοί με πρώτη δόση, αν και οι δεύτερες δόσεις συνεχίζουν να υπερτερούν στην ημερήσια κατανομή.

Επίσης θα πρέπει να θυμίσουμε ότι πλέον δεν γίνονται νέοι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Astra Zeneca, παρά μόνο δεύτερες δόσεις, όπως και ότι από σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο διευθυντής του Κ.Υ. Σοφάδων κ. Χατζής, στα ραντεβού που θα κλείνονται θα μεταβαίνουν ένας γιατρός και μία επισκέπτρια για να γίνει το εμβόλιο στο σπίτι του ατόμου που δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Τέλος, σημειώνουμε ότι τόσο την προηγούμενη όσο και αυτή την Κυριακή δεν έγιναν και δεν θα γίνουν εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται η οδηγία του υπουργείου για τις Κυριακές του Αυγούστου και το κατά πόσο θα κλείνονται ραντεβού και αυτή την ημέρα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Π.Κ. karditsaLive.Net