Στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας, θα βρεθούν σύντομα 200 tablet, νέας τεχνολογίας, που αγοράστηκαν με χρήματα του Δήμου, μέσω των Σχολικών Επιτροπών.

Όπως ήδη είναι γνωστό ο Δήμος Καρδίτσας διέθεσε 40.000 ευρώ και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιάς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προχώρησαν διαδικασίες αγοράς 100+100 tablet.

Για το θέμα μίλησε στο KarditsaLive.Net, ο επικεφαλής της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας κ. Στέφανος Θεολόγης και μας ενημέρωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκαν να διαχειριστούν, ήταν η ποσότητα των μηχανημάτων και το να βρεθεί προμηθευτής που θα μπορέσει να την διαθέσει.

Αυτό λύθηκε μέσω ανοιχτών διαγωνισμών με πρόσκληση ενδιαφέροντος, όπου αναφέρονταν όλες οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές. Έγιναν, μας εξήγησε, δύο ξεχωριστοί διαγωνισμοί και σε αυτή που αφορούσε την Πρωτοβάθμια εμφανίστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ενώ σε αυτόν της Δευτεροβάθμιας δύο και ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος με βάση τα προβλεπόμενα.

Τα tablet, συνέχισε, είναι τεχνολογίας 2020 και θα διανεμηθούν στα σχολεία, απ' όπου οι μαθητές θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέσω αίτησης που θα υποβάλλουν στην Διεύθυνση του σχολείου Θα είναι η ίδια διαδικασία που ακολουθούνταν μέχρι σήμερα, με τα μηχανήματα που διέθετε κάθε σχολείο.

Σε ότι αφορά τώρα το πόσα tablet θα πάρει κάθε σχολείο, ο κ. Θεολόγης μας διευκρίνισε ότι θα είναι ανάλογα τον αριθμό των μαθητών. Χρησιμοποιώντας τυχαία νούμερα για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι στα σχολεία Πρωτοβάθμιας του Δήμου Καρδίτσας είναι 5.000 μαθητές, αντιστοιχεί ένα tablet σε κάθε 50 μαθητές (5.000/100=50). Αν τώρα ένα σχολείο έχει 300 παιδιά θα πάρει 6 tablet (300/50=6).

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε πως στη Δευτεροβάθμια αναμένεται να γίνει άμεσα η προμήθεια όλων των μηχανημάτων, ενώ στην πρωτοβάθμια θα ξεκινήσει άμεσα αλλά θα ολοκληρωθεί σταδιακά και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Π.Κ. karditsaLive.Net