Την δημιουργία προοπτικής για να χρησιμοποιηθεί η περιοχή του Αγίου Αθανασίου Λαμπερού ως υδατοδρόμιο, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα, με μοναδικό μειοψηφήσαντα τον κ. Παΐση.

Ουσιαστικά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος, το Δ.Σ. κλήθηκε να αποφασίσει ότι θέλει να φτιάξει υδατοδρόμιο, αλλάζοντας την χρήση γης και κατόπιν να συντάξει τους όρους και να πάει σε δημοπράτηση. Αν κάποιος ενδιαφερθεί έχει καλώς, είπε ο κ. Νάνος. Αν όχι, τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει.

Σημειώνουμε πως πέραν του κ. Παΐση που ψήφισε αρνητικά, ο κ. Ελευθερίου υπερψήφισε μεν αλλά έθεσε επιφυλάξεις, υπενθυμίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τον χαρακτήρα του ταμιευτήρα και τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης που εξυπηρετεί.

Η επιλογή του Αγίου Αθανασίου στο Λαμπερό προέκυψε μετά από έρευνα που ανέδειξε ότι η αδειοδότηση υδατοδρομίου προϋποθέτει εγκαταστάσεις, για τις οποίες θα χρειαστεί να εκδοθούν άδειες που όμως συναντούν ως εμπόδιο την Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Λίμνης Πλαστήρα.

Η μοναδική παραλίμνια έκταση που μπορεί να αξιοποιηθεί για το σκοπό αυτό, είναι η κοινόχρηστη έκταση που βρίσκεται εντός του οικισμού Αγ. Αθανασίου στην τοπική κοινότητα Λαμπερού, εμβαδού 2.245τ.μ. καθώς και συμπληρωματικοί γειτονικοί χώροι μέχρι και την ακτογραμμή της λίμνης. Οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη λειτουργία αδειοδοτημένου υδατοδρομίου λίμνης Πλαστήρα.

karditsaLive.Net