Εμβολιασμένο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στο νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς το 83% περίπου έχει λάβει είτε την πρώτη είτε και τις δύο δόσεις εμβολίου.

Μάλιστα το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν μπει, έστω και με καθυστέρηση στην λίστα εμβολιασμού.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός στελεχών του νοσοκομείου που έχει νοσήσει από τον COVID-19 και υποχρεωτικά θα κάνει το εμβόλιο αργότερα, αλλά και άτομα που λόγω της κατάστασης της υγείας τους δεν επιτρέπεται να λάβουν δόση εμβολίου.

Με αυτά ως δεδομένα το ποσοστό αυτών που εμβολιάστηκαν ασθένησαν ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν ανέρχεται κοντά στο 90%.

Στη συνέχεια θα παραθέσουμε πιο αναλυτικά στοιχεία,  βασιζόμενα στα όσα ανέφερε στο KarditsaLive.Net, ο εκτελών χρέη Διοικητή του νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Γρηγορίου.

Συγκεκριμένα το ποσοστό των γιατρών που εμβολιάστηκε ανέρχεται στο 94,7% με το ιατρικό προσωπικό να αριθμεί περίπου 115 μέλη (μόνιμοι, ειδικευόμενοι και επικουρικοί).

Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, μόνιμο και επικουρικό, αριθμεί περίπου 410 μέλη και έχει εμβολιαστεί το 81,22% αυτών.

Το παραϊατρικό προσωπικό έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού καθώς από τα 70 περίπου άτομα που το στελεχώνουν έχει εμβολιαστεί το 58.9%.

Τέλος, το λοιπό προσωπικό, διοικητικό και βοηθητικό ανέρχεται σε 135 άτομα περίπου και το 89,7% αυτών έχει σπεύσει στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου.

Χονδρικά από τα 730 περίπου άτομα, που εργάζονται σε διαφόρους κλάδους το νοσοκομείου Καρδίτσας, έχουν εμβολιαστεί 605 και δεν εμβολιάστηκαν 125. Σε αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν κοντά  50 εργαζόμενοι που νόσησαν ή δεν μπορούν για λόγους υγείας να εμβολιαστούν.

Σε ότι αφορά τώρα τα 70 με 75 άτομα  που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν, ο κ. Γρηγορίου μας είπε πως ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία των δύο rapid test εβδομαδιαίως.

Π.Κ. karditsaLive.Net