Με το Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου κάθε έτους ως «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους του Κεμάλ.

Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή (19/9), το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, των Βουλευτών κ.κ. Γ. Κωτσού και Ασ. Σκόνδρα, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου, του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κοινωνικής πρόνοιας κ. Ν. Καραγιάννη, του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Στ. Παπαγεωργίου, του αντιδημάρχου Καρδίτσας κ. Σπ. Κουρτεσιώτη, περιφερειακών, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών του τόπου, Συλλόγων, Οργανώσεων και πλήθους πολιτών.

Αρχικά τελέστηκε δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ενώ στη συνέχεια έγινε ομιλία για το χρονικό της Μικρασιατικής καταστροφής, από τον Διευθυντή του Λυκείου Λεονταρίου κ. Νίκο Καρατάσιο.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στον προαύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού και κατάθεση στεφάνων από τους Επισήμους και εκπροσώπους αρχών, Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων κ.α.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας.

Καραγιάννης Φώτης karditsaLive.Net