Στη χορήγηση βεβαιώσεων παραγωγού, 25ετούς διάρκειας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΟΥΤΣΙΑΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΜΟΥΤΣΙΑΡΑ ΜΙΚΕ», για 2 αιολικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις «Μουτσιάρα» και «Φουντωτό» της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικής Αργιθέας του Δήμου Αργιθέας, εγκατεστημένης ισχύος 3,2 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 2,999 MW ο καθένας προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σύμφωνα με τις σχετικές βεβαιώσεις και οι δύο αιολικοί σταθμοί θα έχουν από μια μεγάλη ανεμογεννήτρια, η διάμετρος φτερωτής της οποίας θα φτάνει τα 130 μέτρα.

Επίσης, από τη ΡΑΕ δόθηκε βεβαίωση παραγωγού, με διάρκεια ισχύος τα 25 χρόνια στην εταιρεία με την επωνυμία «ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «SKOUDERI ENERGY P C» για μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 1,6 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 1,6 MW στη θέση «Βλάσιο», της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικής Αργιθέας, του Δήμου Αργιθέας.

Οι αποφάσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ και τα στοιχεία τους καταχωρήθηκαν στο γεωπληροφοριακό σύστημα της ΡΑΕ. Κατά των αποφάσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία χωρεί ενδικοφανής προσφυγή εντός προθεσμίας 30 ημερών από την δημοσίευση ή την κοινοποίησή τους.

Τι είναι η Βεβαίωση Παραγωγού

Είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί ότι η  Βεβαίωση Παραγωγού που χορηγείται από τη ΡΑΕ δεν αποτελεί άδεια που παρέχει δικαίωμα υλοποίησης της επένδυσης. Πρόκειται για τη Βεβαίωση ότι κάποιος φορέας έχει καταχωρήσει στο πληροφοριακό σύστημα της ΡΑΕ το ενδιαφέρον του να διερευνήσει αν μπορεί να αδειοδοτήσει αρχικά και να υλοποιήσει στη συνέχεια μια επένδυση Α.Π.Ε. σε συγκεκριμένη θέση και έχει αποκτήσει το νόμιμο δικαίωμα να κάνει αυτή τη διερεύνηση εκτελώντας όλες τις απαραίτητες μελέτες και ενέργειες αδειοδότησης εντός των προθεσμιών που προβλέπει η νομοθεσία.

karditsaLive.Net