Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο της ανακατασκευής χλοοτάπητα και ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 944.537€. Το έργο αποφασίστηκε να γίνει μετά τη θεομηνία του Ιανού και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.
Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για το έργο
"Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπω ότι ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας προχωρά. Αναφέρομαι στην σωστά μελετημένη, πλήρη και ολοκληρωμένη ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, ώστε να αποκτήσει η περιοχή μας, ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών. Επίσης, προχωρούμε στη συντήρηση και αποκατάσταση του ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη καθώς μας εξασφάλισε την χρηματοδότηση και έτσι θα γίνει πραγματικότητα η ανακατασκευή. Όπως θέλω να ευχαριστήσω και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που διεκπεραίωσε όλες τις σχετικές διαδικασίες. Στόχος μας πλέον είναι το έργο να προχωρήσει τάχιστα ώστε να αποδοθεί προς χρήση στους αθλητές της περιοχής μας".
Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη σύντομα θα αρχίσει να «τρέχει» μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής διακήρυξης και στη συνέχεια αναμένεται μετά και το τέλος του πρωταθλήματος να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Οι προδιαγραφές για την κατασκευή του έργου είναι πολύ υψηλού επιπέδου και έχουν γίνει με όλες τις σύγχρονες προβλέψεις.