Η σημαντική αύξηση κρουσμάτων COVID-19 που καταγράφεται ειδικά στην περιοχή του Δήμου Καρδίτσας, την τελευταία εβδομάδα, ως ήταν αναμενόμενο, άρχισε να αποτυπώνεται και σε νοσηλείες στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Την περασμένη Τρίτη 13 Ιουλίου, στο εβδομαδιαίο ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, είχαμε καταγράψει έξι νοσηλευόμενους, έναντι ενός που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα Παρασκευή, 16 Ιουλίου, τρεις μέρες δηλαδή μετά, ο αριθμός των νοσηλειών εκτινάχθηκε στα 15 άτομα, φθάνοντας σε διπλάσιο νούμερο, μετά από αρκετό διάστημα.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι ηλικίες των ατόμων που χρήζουν νοσηλείες είναι μεταξύ 20 και 45 ετών, με την πλειοψηφία αυτών να έχουν ήπια συμπτώματα.

Την ίδια ώρα είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση και τουλάχιστον το πρωί της Παρασκευής, λόγω και των αποστάσεων που τηρούνται, είχε δημιουργηθεί ουρά αναμονής, μπροστά από το σημείο που γίνονται τα τεστ στο νοσοκομείο από πρόσωπα που είχαν ανησυχητικά συμπτώματα.

Σημειώνουμε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για περιπτώσεις ασθενών που η κατάστασή τους είναι  τόσο επιβαρυμένη που να απαιτηθεί  εισαγωγή σε ΜΕΘ, αλλά αν, παρ’ ελπίδα, συμβεί κάτι τέτοιο προβλέπεται μεταφορά στη Λάρισα, σε νοσοκομείο αναφοράς.

Σε ότι αφορά στο νοσοκομείο Καρδίτσας οι αρχικές σκέψεις για απελευθέρωση χώρων κλινικών και επαναφορά τους στον προηγούμενο τρόπο λειτουργίας, φαίνεται προς το παρόν να εγκαταλείπεται, μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων και την ανάλογη αύξηση νοσηλειών.

Π.Κ. karditsaLive.Net