Μέτρα στήριξης για τον επαγγελματοβιοτεχνικό κόσμο, αλλά και τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται  από τις συνεχόμενες αυξήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και πρώτες ύλες, οι οποίες συμπαρασύρουν και όλα τα βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης δημιουργώντας κλίμα ασφυξίας στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής ζήτησαν δεκάδες επαγγελματίες βιοτέχνες, έμποροι, παραγωγοί λαϊκών αγορών, ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, αλλά και πολίτες συμμετέχοντας στην αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου στην Καρδίτσα.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρδίτσας, οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου, οι Σύλλογοι Εικόνας και Ήχου , Κουρέων Κομμωτών Κομμωτριών, Αισθητικών Θεσσαλίας τα τοπικά Σωματεία Αρτοποιών,  Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Ιδιοκτητών Ταξί, Οπωροπωλών, Περιπτέρων, Ηλεκτρολόγων,  Επιπλοποιών, η Ένωση Επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας - Άγιος Φανούριος και η Επιτροπή Τουριστικών γραφείων και Λεωφορειούχων Καρδίτσα.

Οι συμμετέχοντες στην αυτοκινητοπομπή συγκεντρώθηκαν αρχικά στο χώρο της εμποροπανήγυρης, όπου σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους των διοργανωτών απηύθυναν το ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας — Άγιος Φανούριος κ. Τσιαχτάνης και το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας από την παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης κ. Παν. Τζόκας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο αδιέξοδό στο οποίο έχουν περιέλθει λόγω της ακρίβειας όλοι οι επαγγελματίες και την ανάγκη να υπάρξει αντίδραση χαρακτηρίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση ως παρακαταθήκη για έναν αγώνα διαρκείας.

Χαιρετισμούς συμπαράστασης στην κινητοποίηση των επαγγελματοβιοτεχνών απηύθυναν το μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ κ. Ι. Τσιούτρας, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του αγροτικού κόσμου επισημαίνοντας ότι η ακρίβεια πλήττει όλους τους κλάδους και ο Πρόεδρος του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου  κ. Στ.  Σαριδάκης, ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να πάρουν μαζικά μέρος και στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Σωματείο μαζί με άλλα σωματεία στις 6 Απριλίου.

Ακολούθως σχηματίστηκε η αυτοκινητοπομπή, η οποία αφού κινήθηκε στην περιφερειακή οδό κατευθύνθηκε μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας  προς το κέντρο της πόλης διερχόμενη με κορναρίσματα από τους κεντρικούς δρόμους.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης που οργανώνουν ς περιλαμβάνονται τα εξής αιτήματα:

-Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του  ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου. Καμία διακοπή ρεύματος- αερίου.

-Κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

-Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων.  Διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.

-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000€. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους  επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.

-Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα είμαστε κλειστά ή παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω  πανδημίας.

-Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες στο 100% της πραγματικής ζημιάς.

-Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευθεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής μας. Εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης με ευθύνη και χρηματοδότηση κρατική.

karditsaLive.Net