Η αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, που έχει αρχίσει να καταγράφεται πανελλαδικά, αποτυπώνεται και στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού Καρδίτσας.

Μπορεί να απέχουμε ακόμα πολύ από την προσέλευση που είχαμε πριν το καλοκαίρι, αλλά σε σχέση με το καλοκαίρι και τις πρώτες 50 περίπου μέρες του φθινοπώρου, τα πράγματα πάνε καλύτερα και το εμβολιαστικό πρόγραμμα μοιάζει να ξεκολλάει.

Το βασικότερο όλων είναι ότι η αύξηση καταγράφεται και στις πρώτες δόσεις και όχι μόνο τις αναμνηστικές που, λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο ότι θα την δούμε.

Αυτή σε γενικές γραμμές είναι και η εικόνα που αποκομίσαμε από την επικοινωνία που είχαμε με τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού μας, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, γεγονός που γεννά μια αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Πιο αναλυτικά από το νοσοκομείο Καρδίτσας ενημερωθήκαμε ότι σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ραντεβού και από 110 περίπου καθημερινά, έχουμε φθάσει στα 200. Αρκετά εξ αυτών αφορούν στο μονοδοσικό, το 30% περίπου πρώτες δόσεις(κυρίως μικρών ηλικιών), λίγες δεύτερες και αρκετές αναμνηστικές.

Στο Κ.Υ. Καρδίτσας που τα ραντεβού είχαν πέσει αρκετά χαμηλά, στο επίπεδο των 10 με 15 ημερησίως, πλέον έχουν ανέβει στα 40 και τα μισά εξ αυτών αφορούν σε πρώτες δόσεις. Σημαντική, επίσης, άνοδο, μας είπαν παρουσιάζουν οι κατ' οίκον εμβολιασμοί. Είναι χαρακτηριστικό πως από 5 εβδομαδιαίως, την τελευταία εβδομάδα φθάσαμε στους 28.

Στο Κ.Υ. Μουζακίου, μας επισημάνθηκε ότι, εδώ και ένα δεκαπενθήμερο, έχει αρχίσει σταδιακή αύξηση των ραντεβού που οδήγησε σε υπερδιπλασιασμό τους αυτή την εβδομάδα, με τις πρώτες δόσεις να κάνουν αρκετά δυναμική επανεμφάνιση.

Τέλος στα Κέντρα Υγείας Παλαμά και Σοφάδων, οι Διευθυντές κ.κ. Χατζής και Λαγούιας αντίστοιχα, τόνισαν στο KarditsaLive.Net, πως στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εκεί υπήρχε και υπάρχει μία σταθερότητα στα ραντεβού, που κυμαίνεται μεταξύ 50 με 60 ημερησίως. Αυτό που αυξάνεται είναι οι πρώτες και οι αναμνηστικές δόσεις, που έρχονται να αντικαταστήσουν τις δεύτερες, που σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί. 

Π.Κ.karditsaLive.Net