Στο τελικό στάδιο εισήρθε από σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου, η συντήρηση του χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου στο Δ.Α.Κ. καθώς ξεκίνησαν από το πρωί οι εργασίες επανατοποθέτησής του.

Τα ειδικά συνεργεία αλλά και προσωπικό του Δήμου άρχισαν να «ξαναπρασινίζουν» το γήπεδο από την πλευρά της ανατολικής κερκίδας, τοποθετώντας τις λωρίδες του τάπητα κατά μήκος και σιγά-σιγά θα  γεμίσουν όλο τον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο από πλευράς Δήμου κ. Γιάννη Ρόβα, που μίλησε στο KarditsaLive.Net, οι εργασίες τοποθέτησης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο 21 Αυγούστου. Από κει και πέρα ξεκινά μία περίοδος συνεχόμενων και μεθοδικών ποτισμάτων, ώστε να δέσει το χορτάρι και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα.  Αυτό θα γίνεται επί 20 ημέρες, διάστημα που δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για κανένα λόγο ο αγωνιστικός χώρος.

Σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας θα παίξουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού απαιτούνται φυσιολογικές θερμοκρασίες για  να εξελιχθούν όλα ομαλά. Πιθανός καύσωνας ενδεχομένως να καθυστερήσει το «δέσιμο» του χλοοτάπητα.

Αν όλα πάνε καλά, στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου ο αγωνιστικός χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Και μάλλον θα εγκαινιασθεί σε φιλικό που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προγραμματίζει η Αναγέννηση για τις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή.

Π.Κ. karditsaLive.Net