Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης στη γέφυρα Ανθοχωρίου, η οποία υπέστη μεγάλες ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία, αποκόπτοντας ουσιαστικά δύο Τ.Κ του Δήμου Μουζακίου, του Ανθοχωρίου και της Κρυοπηγής.
Η Π.Ε Καρδίτσας με χειριστές και μηχανήματα να επιχειρούν νυχθημερόν, πραγματοποιεί μικρές ή και μεγαλύτερες παρεμβάσεις, ώστε να αποκαταστήσει την προσβασιμότητα, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της περιοχής ευθύνης της, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο: ‘’ Το καταστροφικό πέρασμα του ΙΑΝΟΥ, άφησε έντονα τα σημάδια του και σε πολλές γέφυρες του ορεινού όγκου, σε σημεία κομβικά, όσον αφορά την πρόσβαση και την επικοινωνία Τ.Κ τόσο μεταξύ τους, όσο και με την πόλη της Καρδίτσας. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η γέφυρα του Ανθοχωρίου, στην είσοδο σχεδόν της Τ.Κ Ανθοχωρίου, δίπλα στο νερόμυλο, η οποία κρατούσε αποκλεισμένες τις Τ.Κ Ανθοχωρίου και Κρυοπηγής, αφού είχε υποστεί ζημιές και η γέφυρα της Κρυοπηγής. Αποτέλεσμα, οι δύο Τ.Κ να μην μπορούν να προσεγγιστούν ούτε από την πλευρά του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ούτε από την πλευρά του Δήμου Μουζακίου.
Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τη Δ/νση Τεχνικών Έργων, μηχανήματα επιχειρούν στο σημείο, τοποθετώντας χαμηλά στο ρέμα τσιμεντένιους σωλήνες και διευθετώντας τη ροή του νερού, ώστε να δοθεί πρόσβαση προς την πλευρά του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, έστω και προσωρινά. Είναι ζήτημα προτεραιότητας για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και η επιστροφή στην κανονικότητα’’.

karditsalive.net