Μόλις τρεις ημέρες η αγορά της Καρδίτσας κινήθηκε σε Πασχαλινούς ρυθμούς, αλλά είναι προφανές ότι δεν ήταν αρκετές για να της δώσουν τις "ανάσες" που χρειάζονταν και να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες που υπήρχαν, για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ρούλα Νιάκα, τόνισε ότι η Μ. Τετάρτη, η Μ. Πέμπτη και η Μ. Παρασκευή, ήταν οι μέρες που μπήκε κόσμος στα μαγαζιά και ψώνισε πραγματικά. Τις υπόλοιπες η κίνηση ήταν υποτονική και δεν θύμισε καθόλου εορταστική περίοδο. Όσο για την Κυριακή των Βαΐων που η αγορά ήταν ανοιχτή, ο καιρός δεν βοήθησε καθόλου και δεν υπήρχε αποδοτικότητα.

Κυρίως η ένδυση είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα, συνέχισε η κ. Νιάκα, αλλά όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις γενικότερα είχαν μειωμένη κίνηση και πολύ μικρότερη αυτής που περιμέναμε.

Έλλειψε, τόνισε, το ενδιαφέρον του κόσμου που ήταν πάρα πολύ μαζεμένος. Ακόμα και αυτοί που έμπαιναν στα καταστήματα έψαχναν προσφορές, ενώ ήταν ευδιάκριτο ότι είχαν άλλες προτεραιότητες, όπως το γιορτινό τραπέζι. Επίσης, επισήμανε, δεν είχαμε και την ενίσχυση που περιμέναμε από τους ετεροδημότες, που την βλέπαμε Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο. Αυτή την φορά, παρότι ήρθε κόσμος, δεν ψώνισε ή ψώνισε πολύ λιγότερο απ' ότι συνήθιζε.

Έρχονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Εν τω μεταξύ από την Τρίτη 3 Μαΐου(την Δευτερά η αγορά είναι κλειστή γιατί μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς) ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 14 Μαΐου. Για την συγκεκριμένη περίοδο η κ. Νιάκα εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κόσμος θα βγει και θα ψωνίσει γιατί, στην ουσία, δεν το έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα, πρόσθεσε, είναι ότι οι εκπτώσεις θα είναι μεγάλες καθώς όλα τα εμπορικά έχουν πολλά προϊόντα στα ράφια τους και θα τα προσφέρουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Προχωρά η προετοιμασία για τη "Λευκή Νύχτα"

Μέσα στην ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο θα πραγματοποιηθεί και η "Λευκή Νύχτα" και ειδικότερα την Παρασκευή 13 Μαΐου. Επ' αυτού η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως ήδη έχει εξασφαλισθεί η απαιτούμενη άδεια από την περιφέρεια και επίκειται η υπογραφή του συμβολαίου με την εταιρεία που έχει αναλάβει την διοργάνωση.

Την προσεχή Τρίτη 3 Μαΐου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Παράλληλα τα μέλη του βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες όπως η Αστυνομική Διεύθυνση, η Πυροσβεστική κ.λ.π. για να γίνουν όλα με ασφάλεια και όπως επιβάλλεται σε μία τόσο ξεχωριστή διοργάνωση.

Κλείνοντας η κ. Νιάκα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η φετινή "Λευκή Νύχτα" θα είναι εντυπωσιακή, θα ικανοποιήσει τους Καρδιτσιώτες και θα συμβάλει στην τόνωση της καταναλωτικής τους διάθεσης.

karditsaLive.Net