Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που έμειναν υποχρεωτικά κλειστές λόγω της πανδημίας κατά το 2020 και για όσους μήνες ίσχυε, για κάθε μία εξ αυτών η υποχρεωτικότητα, αναμένεται να αποφασίσει στην συνεδρίαση της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ, και θα αφορά όλους τους μήνες της προηγούμενης χρονιάς που με νόμο του κράτους τα καταστήματα δεν λειτούργησαν και ως εκ τούτου ούτε απορρίμματα παρήγαγαν, ούτε κοινόχρηστους χώρους και υπηρεσίες χρησιμοποίησαν.

Σημειώνεται πως με βάση τα όσα ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σχορετσανίτης η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που ήταν καθολικά κλειστές και δεν είχαν κανένα είδος δραστηριότητας, ενώ μας υπενθύμισε πως υπάρχει και ειδική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, που ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να μπει και να δηλώσει ότι έχει τις προϋποθέσεις της απαλλαγής.

Για το 2021 θα υπάρξει νέα απόφαση καθώς δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί η ακριβής χρονική διάρκεια των υποχρεωτικών αναστολών λειτουργίας και το είδος των επιχειρήσεων που θα τις υποστούν.

Στην ουσία επιχειρείται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την χρονιά που έκλεισε, πριν υπάρξει ενασχόληση με αυτή που διανύουμε.

Π.Κ. karditsaLive.Net