Οι θεωρητικές εξετάσεις (σήματα) που έδωσαν 90 περίπου Καρδιτσιώτες στις 27 Απριλίου και στις 10, 11 και 17 Μαΐου, για διπλώματα Α και Β' κατηγορίας ακυρώθηκαν και θα επαναληφθούν σε νέα ημερομηνία, λόγω λανθασμένης εφαρμογής του νόμου.

Το ίδιο ισχύει και για δύο εξεταστικές περιόδους για το γειτονικό νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα τις θεωρητικές εξετάσεις που δόθηκαν στις 10 και 11 Μαΐου.

Αυτό αναφέρουν δύο αποφάσεις που υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, αντικαθιστώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Για το θέμα το KarditsaLive.net, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου ιδιοκτητών Σχολών οδήγησης του νομού μας κ. Κώστα Παπαστολόπουλο, ο οποίος μας είπε πως το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δεν επιτρέπεται η θεωρητική εξέταση για διπλώματα αυτών των δύο κατηγοριών (Α και Β ερασιτεχνικά). Σε αντίθεση με τις κατηγορίες επαγγελματικών διπλωμάτων που η διαδικασία δεν σταμάτησε ποτέ.

Προφανώς από λάθος δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστούν θεωρητικά και οι υποψήφιοι ερασιτεχνικών κατηγοριών και τώρα ακυρώνεται η απόφαση και θα υποχρεωθούν να ξανακάνουν την ίδια διαδικασία, για να μπορέσουν να εξεταστούν και πρακτικά. Με εξαίρεση το παράβολο που πλήρωσαν και συνεχίζει να ισχύει.

Σημειώνουμε ότι στις δύο ακυρωτικές αποφάσεις της περιφέρειας αναφέρεται ως αιτία της διενέργειας των εξετάσεων, ενώ δεν υπήρχε νομική δυνατότητα, ότι οι Διευθύνσεις Μεταφορών Τρικάλων και Καρδίτσας «πεπλανημένες από την ελεύθερη διενέργεια των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς (εξετάσεις πορείας) των υποψηφίων οδηγών, που προβλέπεται στην ΚΥΑ, θεώρησαν ομοίως ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την διενέργεια και των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών κατηγορίας Α και Β και προέβησαν στον προγραμματισμό και στην διενέργεια αυτών».

Τέλος να αναφέρουμε πως πρακτικές εξετάσεις για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων γίνονται κανονικά, αλλά για τις Α και Β εξετάζονται οι υποψήφιοι που είχαν ολοκληρώσει την θεωρητική εξέταση πριν τον Νοέμβριο του 2020.

Π.Κ. karditsaLive.Net